Chocolade

Uit dit dossier
Callebaut presenteert inpiratiemagazine voor de feestdagen

Callebaut presenteert inpiratiemagazine voor de feestdagen

Chocolade is en blijft hot, en mag dus niet ontbreken in de bakkerijvitrine. zeker niet nu de feestdagen in zicht zijn. Callebaut komt met een nieuw bakkerij-inspiratiemagazine om je te helpen aan de hoge eisen van (ook jonge) klanten te voldoen. Daarnaast kun je een webinar volgen over de geheimen van de chocoladetaart en -tartelette, eersteklas bestsellers.

Najaarsbrochure Mona Lisa verschenen

Najaarsbrochure Mona Lisa verschenen

De nieuwe najaarsbrochure van Mona Lisa is verschenen. In de brochure staat een uitgebreid assortiment thema- en seizoensdecoraties gericht op Halloween, herfst, Sinterklaas, winter en Kerst.

Cacao uit Midden-Amerika

Cacao uit Midden-Amerika

7 juli was het Wereld Chocolade Dag. In 1550 introduceerde die dag de Spaanse veroveraar Hernán Cortés cacaobonen in Europa. Reden voor Verkeersburo Centraal-Amerika wat cacao-feiten op een rijtje te zetten en te kijken naar populaire chocoladedranken in Midden-Amerika.

Verkade chocolade opnieuw Fairtrade gecertificeerd

Verkade chocolade opnieuw Fairtrade gecertificeerd

Verkade is weer terug bij Fairtrade. Na 6 jaar geen Fairtrade keurmerk dragen, is het partnerschap tussen de partijen nu hernieuwd.

De NBOV: ook voor de chocolatier

De NBOV: ook voor de chocolatier

“Er staan boa’s in mijn bonbonzaak die zeggen dat ik dicht moet, omdat ik geen essentiële winkel zou zijn.” En: “Waarop moet ik letten als ik een winkel open om mijn chocolade ook aan consumenten te verkopen?” Voorbeelden van kwesties waarmee de NBOV onlangs twee chocolatiers hielp.