Chocolade

Uit dit dossier
Callebaut introduceert met ruby RB1 een vierde chocoladesoort

Callebaut introduceert met ruby RB1 een vierde chocoladesoort

Onontdekt geschenk van Moeder Natuur Maar liefst tachtig jaar geleden is het, dat er voor het laatst een nieuwe chocoladesoort op de markt werd gebracht. Witte chocolade wordt sindsdien naast melk- en pure chocolade verkocht. Nu brengt Callebaut een vierde chocoladesoort op de markt: ruby. Roze van kleur, friszuur en fruitig van smaak. “Heel...

Recepten van de chef Buche

Recepten van de chef Buche

Ruby crémeux Ingrediënten: 165 g volle melk 20 g gemberpuree 195 g cherrymone puree 43 g invertsuiker 32 g eidooiers 17 g suiker 5 g gelatinemassa 288 g Callebaut® Finest Belgian ruby Chocolate RB1 35 g Callebaut® Cacaoboter CB Bereiding: Warm de volle melk, de gemberpuree, de cherrymone puree en de invertsuiker samen op. Voeg de eidooiers en de suiker...

Callebaut draagt bij aan beter leven voor lokale cacaoboeren

Callebaut draagt bij aan beter leven voor lokale cacaoboeren

Verandering aan de horizon Wie kiest voor Callebaut, kiest niet alleen voor een heerlijke smaak chocolade, maar ook voor een beter leven voor cacaoboeren in West-Afrika. Van elk blok of elke verpakking chocolade die wordt verkocht, wordt namelijk een deel geïnvesteerd in opleiding van boeren en in gemeenschapsprojecten. Dit gebeurt in samenwerking...

Hoe met Ruby RB1 tempereren?

[object type="youtube" id="F72K1s8Zph8"] Chef Ryan Stevenson laat het tempereren van de nieuwe chocoladesoort Callebaut Ruby zien.

Hoe maak je een Ruby RB1 vulling?

Hoe maak je een Ruby RB1 vulling?

[object type="youtube" id="pRvDjMRAUbM"] Chef Ryan Stevenson laat zien hoe je een vulling met Callebaut Ruby maakt.