Brood
Uit dit dossier
Bas Gommans en Herman Schepers winnen De Echte Bakker DesemAwards 2022
Echte Bakkers Bas Gommans en Herman Schepers zijn de winnaars van de jaarlijkse desembroodkeuring van het Echte Bakkersgilde, die dinsdag 17 mei plaatsvond. Gommans behaalde de eerste prijs met zijn ongevulde desembrood en Herman Schepers won in de categorie gevuld desembrood.
NBC: broodprijs stijgt maximaal 5 tot 10 procent
Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) laat richting de consumentenmarkt weten dat er vooralsnog geen sprake is van grote stijgingen in de broodprijs. Vanwege de oorlog in Oekraïne was de verwachting dat de broodprijs zou verdubbelen. Uit cijfers van het NBC blijkt dat de stijging maximaal 5 tot 10 procent is, in vergelijking met dezelfde periode vorig...
NBC: Broodconsumptie 2021 opnieuw gedaald
Het totale broodvolume in Nederland is in 2021 met -4,2% gedaald naar een totaal van 783.388.000 kg. In 2020 was dit nog 817.617.000 kg. Zo laten de nieuwste GfK-cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) zien.
Oud brood recyclen om verspilling tegen te gaan
Kan oud brood hergebruikt worden? Biochemicus Johannes Feys schrijft op eoswetenschap.eu over het Bread2B project van Hogeschool Gent, waarin hij samen met zijn collega’s oplossingen zoekt voor broodoverschotten in de bakkerij.
Bakkerij Voncken maakt brood van graan uit Limburgs natuurgebied Terworm
Bakkerij Voncken in Heerlen brengt een brood op de markt dat gemaakt is van graan afkomstig uit het Limburgse natuurgebied Terworm. De bakkerij ontwikkelde het graan in samenwerking met landbouwer Bart Huijts.