Brood
Uit dit dossier
Bakker Kees Gutter ontwikkelt twee nieuwe broodsoorten
Bakkerij Kees Gutter brengt het vernieuwde 100% volkoren Waterlands Donker en het Power Brood op de markt. Met de twee nieuwe broodsoorten wil de bakker uit Waterland inspringen op de toenemende vraag naar gezonde producten.
‘Steeds meer chefs maken hun eigen brood’
Maxim Rolvink (29) is de eerste broodsommelier van Nederland. De bakkerszoon creëert broden die bij de gerechten van restaurant Wils in Amsterdam passen. “In deze rol kan ik mijn creativiteit beter kwijt dat in een traditionele bakkerij.” Door de groeiende interesse voor brood ziet Rolvink in de toekomst wel meer vakgenoten opstaan.
Broodsommelier: een nieuw vak
Bij restaurant Wils in Amsterdam is de eerste broodsommelier van Nederland in dienst: Maxim Rolvink. Bij een sommelier denk je natuurlijk aan wijn, maar ook brood kun je op gerechten afstemmen.
Ode aan het ontbijt
Brood staat nog altijd bij velen steevast op de ontbijttafel. Zo’n 45 procent van de Nederlanders eet een boterham bij het ontbijt. Om brood als ontbijtproduct goed op de kaart te zetten, brengt het Nederlands Bakkerij Centrum een Ode aan het ontbijt.
Kinderen krijgen Het knotsgekke broodboek tijdens Nationaal Schoolontbijt
Ruim een half miljoen kinderen gaan volgende week met elkaar ontbijten tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar krijgen zij niet alleen een lekker en gezond ontbijt, maar ook Het knotsgekke broodboek in hun ontbijtpakket. Ook is het boek gratis te downloaden.