Brood

Uit dit dossier
Robèrt van Beckhoven eert topkok Cas Spijkers met saffraanbrood

Robèrt van Beckhoven eert topkok Cas Spijkers met saffraanbrood

Vrijdag 29 oktober is het tien jaar geleden dat topchef Cas Spijkers overleed. Om hem te herdenken lanceert meesterbakker Robèrt van Beckhoven uit het Brabantse Oisterwijk die dag een bijzonder saffraanbroodje.

Aandacht voor volkoren tijdens de Week van het Brood 2022

Aandacht voor volkoren tijdens de Week van het Brood 2022

“Iedereen heeft soms een beetje volkoren nodig”. Met deze slogan wordt in de 3e week van januari 2022 de Week van het Brood geïntroduceerd. Een week waarin we iedereen in Nederland en België laten zien dat onze ‘gewone’ volkorenboterham de goede boost geeft die je af en toe nodig hebt.

Maximus en Vroeg maken Romeins bier en brood

Maximus en Vroeg maken Romeins bier en brood

De Neder-Germaanse Limes zijn een overblijfsel uit het Romeinse Rijk en heeft nu de status van UNESCO Werelderfgoed. Tijdens de viering werd een eigen bier en brood onthuld. Maximus Brouwerij brouwde het bier met oeringrediënten als gerst, spelt en het kruid absintalsem. Vroeg maakte het brood met spelt en roodkorn en smaakmakers uit de oudheid als...

Waddenmolen en Royal Steensma lanceren brood van eigen bodem

Waddenmolen en Royal Steensma lanceren brood van eigen bodem

De Waddenmolen en Royal Steensma brengen samen Puur Hollands op de markt: busbroden gemaakt van tarwe van Hollandse bodem. De Waddenmolen levert het meel en de bloem, Royal Steensma het desem. De initiatiefnemers willen met Puur Hollands inspelen op de trend van voedsel van eigen bodem: lokale producten met een verhaal zijn populair. Maar, zo stelt...

Hoe help ik broodverspilling te voorkomen?

Hoe help ik broodverspilling te voorkomen?

Steeds vaker lees ik over duurzaamheid en initiatieven om verspilling van voedsel tegen te gaan. Wat kan ik daarmee in mijn bakkerijwinkel?