Boter

Uit dit dossier
Recept botercrème

Recept botercrème

Recept botercrème door patisserieadviseur Dré Eversteijn. Ingrediënten Compositie 1500 gr melk 500 gr Debic slagroom zonder suiker 900 gr suiker 100 gr suiker 160 gr roompoeder 120 gr eidooier Ingrediënten Botercrème 2500 gr Debic Crème boter 1 x bovenstaand recept aan afgekoelde compositie Bereidingswijze Compositie Weeg de grondstoffen. Kook...

Debic Croissantboter, de ideale boter voor het maken van getoerd gerezen deeg

Debic Croissantboter, de ideale boter voor het maken van getoerd gerezen deeg

Het is Dré Eversteijn een doorn in het oog: ambachtelijke bakkers die dezelfde croissants inkopen als de supermarkt. “De strijd om de laagste prijs ga je niet winnen. Profileer jezelf als versspecialist! Maak je eigen getoerd gerezen deeg. Dáármee maak je het onderscheid. Lees ook het artikel ‘In een goede croissant kun je de laagjes tellen’. [object...

Croissants met kokos

Croissants met kokos

Receptuur voor 45 stuks Deeg 200 gram Debic Banketbakkersboter Constant 2000 gram patentbloem 110 gram gist 35 gram zout 200 gram fijne melissuiker 50 gram heelei 60 gram Promex melkpoeder 26% 950 gram water Toerboter 1000 gram Debic Croissantboter Kokosvulling 350 gram witte basterdsuiker 350 gram kokos 150 gram heelei Kokosglazuur 300 gram...

Debic Croissantboter, de ideale boter voor het maken van getoerd gerezen deeg

Debic Croissantboter, de ideale boter voor het maken van getoerd gerezen deeg

“Een croissant moet lekker bladeren. Juist wanneer het deeg goed gerezen is, kun je de laagjes bijna tellen. Zó hoort een croissant eruit te zien.” En niet alleen qua uitstraling valt er volgens hem veel te winnen wanneer je als ambachtelijke bakker zelf je croissants maakt. “Ook op het gebied van smaak voeg je als versspecialist natuurlijk heel veel...

Banketbakkersboters: roomboter en nog net iets meer

Banketbakkersboters: roomboter en nog net iets meer

FrieslandCampina produceert speciaal voor een serie producten in de banketbakkerij diverse banketbakkersboters. Deze boters, die allemaal het verplichte melkvetpercentage van 82 procent hebben en dus een volwaardige roomboter zijn, hebben een constant smeltpunt. Hierdoor worden de mooiste én lekkerste eindproducten gerealiseerd. “Door een natuurlijk...