Bakery Nexus

Uit dit dossier
Liefde en Passie

Liefde en Passie

Zondagmorgen is bij ons thuis altijd ‘quality time’. Dan ontbijten we lekker uitgebreid met een vers broodje en versgeperste jus d’orange. Het wordt steeds lastiger mijn vriendin te overtuigen dat daar een ambachtelijk gebakken broodje van de warme bakker bij hoort. Want op zondagmorgen is dat ‘verse broodje’ toch alweer anderhalve dag oud. Terwijl...

Begraven

Begraven

We horen het allemaal zo vaak en zeggen het zelf ook regelmatig… Had ik maar, of als ik dat had geweten dan… Herkenbaar? Tja, als we het allemaal zouden weten, dan had de wereld er heel anders uitgezien. Of weten we dat eigenlijk helemaal niet? Innoveren is de kracht achter jouw succes en dat van de organisatie waarvoor je werkt. Dat is hard werken...

Leerbedrijven: bedankt!

Leerbedrijven: bedankt!

We hebben weer een bewogen schooljaar achter de rug op het ROC Amsterdam aan de Elandsstraat. Een top bakkersschool, waar veel wordt ingespeeld op de trends en het vakmanschap. Het bakkersvak is trendy en er zijn veel enthousiaste studenten die kiezen voor een toekomst in ons prachtige ambacht. Ze willen niets liever dan creatief bezig zijn en de consument...

Productiviteitsgroei?

Productiviteitsgroei?

Lex Brakenhoff Onlangs verbleef ik samen met mijn gezin acht dagen lang op Bonaire. Om echt alles uit mijn vakantie te halen, besloot ik mijn werk even volledig los te laten. Geen mail en geen telefoon. Vooral de al maanden lopende onderhandelingen over een nieuwe cao kon ik missen als kiespijn. De eerste dagen moest ik, als Hollander uit het eeuwig...

Gevaarlijke E-nummers

Gevaarlijke E-nummers

Liesbeth Schuurbiers-WillemseR&D Assistant Puratos 100% natuurlijk, clean label, E-nummer vrij: we zien het steeds vaker en meer consumenten vragen hiernaar. Maar waarom eigenlijk en waar komt dat verlangen naar E-nummervrije producten vandaan? De hoge verwachtingen van de consument zorgen ervoor dat levensmiddelen moeten voldoen aan een bepaalde...