Bakery Nexus

Uit dit dossier
Wie de jeugd heeft…

Wie de jeugd heeft…

‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.’ Een bekend Nederlands gezegde. Omarmt jouw bedrijf de toekomstige generatie bakkers? Een generatie met nieuwe denk- en werkwijzen, andere behoeften en een andere visie op het bakkersvak? Ik neem je graag mee in een anekdote. Op een dag legt een trainer voor zijn bakkerij-ondernemers een omgekeerd papier op tafel....

Een ‘gebakkie’ zonder ‘zakkie’!

Een ‘gebakkie’ zonder ‘zakkie’!

Zaterdagochtend na een fietstocht kom ik aan bij een prachtige bakkerij in Elspeet. Bij een bak koffie met ‘gebakkie’ kijk ik m’n ogen uit naar de mooie producten die er in de winkel gepresenteerd staan. Het vakmanschap en enthousiasme straalt eraf. Een sympathieke en gastvrije winkeldame vertelt uit zichzelf over de producten en ook mijn vragen kan...

Stabiel

Stabiel

We werken er met z’n allen keihard aan. Het imago van brood. Toch keldert het aantal geconsumeerde kilo’s brood per consument al jaren. Tot dit jaar. Volgens cijfers van Gira is de consumptie van brood tot 2021 op een stabiel punt gekomen van 47,8 kg. Ontbijtvervangers, de stijging van het aantal eetmomenten of E-nummers & gluten die de laatste...

IJs in de winter?!

IJs in de winter?!

Tijdens het schrijven van deze column is het eind maart en ben ik net terug van een zakenreis door Finland waar ik honderden kilometers ver ijswegen heb gereden en lokaal temperaturen tot -17 graden Celcius heb gehad. Een geweldig mooie ervaring en tot mijn grote verrassing wordt hier ondanks deze extreme kou nog veelvuldig ijs gegeten. Finland is zelfs...

Positieve energie

Positieve energie

Ik kreeg een appje van Tamara die binnen Bakery Nexus in de werkgroep Communicatie zit: ‘Zou jij misschien de volgende column willen schrijven?’, gevolgd door een smiley en twee gevouwen handjes, wat staat voor ‘alsjeblieft’. En terwijl ik ‘nee’ denk, antwoord ik ‘ja’. Een column schrijven is niet helemaal mijn ding, maar waarom doe ik het dan toch?...