Apparatuur

Uit dit dossier
Binnenkijken in de nieuwe bakkerij van de Bakkers Lamers

Binnenkijken in de nieuwe bakkerij van de Bakkers Lamers

Al jaren kampte De Bakkers Lamers met ruimtegebrek, groeien kon niet meer. Het familiebedrijf liet een nieuwe bakkerij bouwen aan de Cereslaan in Heesch. “Alles wat de oven in moet, wordt hier nu bereid", vertelt Bart Lamers. "Verder maken we halffabricaten, zoals vlabodems voor de patisserie.”

Mens of machine?

Mens of machine?

Zijn machines een kans of een bedreiging? Dat was de eerste vraag die in mij opkwam toen ik het thema ‘bakkerijmachines’ van deze editie van Bakkers in Bedrijf zag. De vraag stellen, was hem eigenlijk ook beantwoorden, want wie slaat de slagroom nog met de hand op?

Voorkom met goed onderhoud uitval koelinstallatie

Voorkom met goed onderhoud uitval koelinstallatie

Goed onderhoud van een koelinstallatie is noodzakelijk laat NVKL weten in een persbericht. Niet alleen voorkomt het dat koudemiddel uit een koelinstallatie ontsnapt. Ook zorgt goed onderhoud ervoor dat het maximale uit jouw installatie wordt gehaald en de producten gekoeld blijven.

Warme broodjes in de kou

Warme broodjes in de kou

Producenten van bakkerijproducten die de komende jaren gaan investeren in nieuwe koel- en vriesinstallaties doen er verstandig aan zich goed te laten adviseren. Er zijn veel ontwikkelingen in die branche: duurzaam en energiezuinig is vaak het advies. Een overzicht van oplossingen en aandachtspunten.

Bhv-tool Help 123 vermindert regeldruk

Bhv-tool Help 123 vermindert regeldruk

Al meer dan 500 medewerkers in de bakkerijsector zijn aangemeld voor de online bhv-tool Help123. Hun werkgever gebruikt de bhv-tool om te voldoen aan de wettelijke regels rondom bedrijfshulpverlening (bhv): ze maken het bhv-plan, zorgen dat de bhv-organisatie op orde is, en laten hun personeel trainen in een online omgeving. Tekst en foto: Manon Kleijn,...