Recepten

In dit dossier vindt u een overzicht van recepten die de afgelopen jaren zijn gepubliceerd in Bakkers in bedrijf. De recepten zijn afkomstig van Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, van het Nederlands Patisserie Team en van het Nederlands BoulangerieTeam.

  • Kokos-ananas brioche

    Kokos-ananas brioche

    De warme zomer ligt al maanden achter ons, soms verlang ik er naar terug. Tropische temperaturen met een drankje in de hand. Om voor nu het tropische verlangen te stillen, heb ik een heerlijke verleiding samengesteld. Het zoete van de kokos, het zachte van de brioche en het frisse van de ananas. Lees verder →

  • Christmas Caramel Desiré

    Christmas Caramel Desiré

    Een heerlijk kerstrecept van Robin Hoedjes: een petit desiré met verschillende structuren en smaken, leuk om mee te experimenteren voor de kerstperiode. De basis bestaat uit een deegje gevuld met een zachte frangipane. Daarop zit de taaie caramel en het geheel is afgewerkt met mokka botercrème. Lees verder →

  • Rijstevlaaibrioche

    Rijstevlaaibrioche

    Het briochebroodje bestaat uit een combinatie van smaken die perfect bij elkaar passen. De basis is het briochedeeg waar voor het bakken een laagje kookroom wordt ingelegd. Vervolgens wordt de rijstevlaaivulling opgebracht. Lees verder →

  • kruidnotenbrood

    Kruidnotenbrood

    Dit rijk gevulde kruidnotenbrood in de vorm van een klassieke tulband smaakt uitstekend op koude najaarsdagen, wanneer de wind guur door de bomen waait. Als extra verwennerij kunt u er spijspillen aan toevoegen. Zo wordt het wel een erg heerlijk avondje! Lees verder →

  • Stoofpeerrondjes

    Stoofpeerrondjes

    De winter leent zich bij uitstek voor recepten met stoofperen. De donkere, kruidige smaak van dit ouderwets lekkere fruit past uitstekend bij het seizoen. De aanloop naar de feestdagen biedt u als bakker bovendien de gelegenheid flink te experimenteren met broodproducten. Met deze stoofpeerrondjes dus… Lees verder →

  • Buche

    De binnenkant van de buche

    Carlo Midiri heeft een buche gemaakt met een vulling van rood fruit compote, aardbeienmousse en een vanillemousse. Bij dit recept draait alles om het interieur; hierbij wil het oog ook wat, een strak interieur met mooie kleuren. Lees verder →

  • Red Sensation

    Red Sensation

    De Red Sensation bestaat uit getoerd gerezen deeg met een vulling van frambozen en amandelspijs. Het kan worden gegeten als tussendoortje of als lunch. Lees verder →

  • Recept Royal Rhubarb

    Royal Rhubarb

    Rabarber in een koninklijk jasje gestoken. Dit oer-Hollandse natuurproduct mogen we niet vergeten. Fris, zuur, gezond en maar kortstondig vers te verkrijgen. Met dit recept geeft Esther Faasen een moderne twist aan de ouderwetse rabarbercake. Lees verder →

  • Zilte Jutter

    Zilte Jutter

    De Zilte Jutter is een heerlijk zacht brioche broodje die als een quiche gevuld wordt met onder andere tonijn, garnalen, zeekraal, paprika, uitjes en twee soorten kaas. Lees verder →

  • Tartelettes: Sweet Sunny Side Up

    Deze Tartelettes zijn geïnspireerd door het lenteseizoen: frisse smaken met een zonnig karakter. Door gebruik te maken van citrus, kwark en munt gecombineerd met gele, witte en groene lentekleuren presenteert Bart de Gans zoete zonnig Tartelettes, de Sweet Sunny Side up. Lees verder →

Pagina 1 van 912345...Minst recente »