Marketingadvies

Het Nederlands Bakkerij Centrumis hét kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Iedere twee weken levert het NBC een bijdrage aan de Servicebrief van Bakkers in bedrijf in de vorm van ondernemersadvies.

NBC ontwikkelde namelijk de Ondernemingsscan warmee de bakker in één keer inzicht krijgt in alle onderdelen van de bedrijfsvoering, waardoor hij direct prioriteiten kan stellen. We volgen bakker Ron Ossendrijver uit Deurne in dit proces.

  • NBC & Koopmans organiseren Oliebollen Experience

    WAGENINGEN – Elk uiteinde van het jaar is de oliebol weer een belangrijk gespreksonderwerp in de media. Wie bakt dit jaar weer de beste oliebol? Op 29 en 30 september organiseren NBC en Koopmans Meel de Oliebollen Experience 2015: ‘alle ingrediënten voor de beste oliebol’.… Lees verder →

  • Wat kan ik met Bijzonder Granen?

    De voedingswaarde van een product speelt voor steeds meer klanten een belangrijke rol bij de aankoopbeslissing ervan. Om die reden is het, als producent van levensmiddelen, belangrijk de voedingswaarde op het etiket te vermelden. Sinds 13 december 2014 is het vermelden van de voedingswaarde zelfs… Lees verder →

  • Wat kan ik met Bijzondere Granen?

    De tijd dat brood alleen werd gemaakt van tarwe ligt ver achter ons. Graansoorten die we bijna waren vergeten, zijn hip en modern en vinden gretig aftrek. De consument is op zoek naar bijzondere nieuwe producten die passen bij zijn leefstijl en omgeving. Telers, molenaars… Lees verder →

  • Hét cadeau voor de (banket)bakker

    De receptenboeken ‘Broodbakkersproducten’ en ‘Banketbakkersproducten’ van het NCB geven elk de samenstelling en bereidingswijze van 300 producten. U heeft hiermee alle basisrecepten in handen en kunt met deze basis in combinatie met uw eigen vakkennis eindeloos variëren. Voor slechts € 39,- per uitgave heeft u… Lees verder →

  • Ben jij meesterwaardig?

    Heb jij een uitgesproken visie op het vak en heb je vernieuwende technieken in huis? Wil je jezelf als een volwaardig vakman neerzetten en behoren tot de absolute top? In oktober 2015 wordt het Meesterexamen Patissier afgenomen bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. Schrijf… Lees verder →

  • Het juiste verhaal over brood ook bij uw klant?

    Met de vernieuwde website brood.net is een offensief gestart tegen de vaak slecht onderbouwde kritiek op brood in recente dieetboeken, artikelen en blogs. Zorg ook dat úw klanten de weg weten te vinden naar brood.net met de speciaal ontworpen zegel voor op uw verpakkingen en… Lees verder →

  • Doodsbang voor koolhydraten?!

    Het NBC monitort 24 uur per dag de berichtgeving op internet en sociale media over brood. Momenteel zien we een grote trend als het gaat om koolhydraten. Er bestaan nogal wat misopvattingen over koolhydraten waardoor brood veelal als negatief wordt gezien. Het Kennisloket van NBC… Lees verder →

  • Handig stappenplan voedings- en gezondheidsclaims

    Consumenten besteden in toenemende mate aandacht aan voeding en gezondheid. Levensmiddelenproducenten zijn daarop in gesprongen. Zij hebben veel van hun producten in de achterliggende jaren allerhande claims meegegeven, zoals ‘light’, ‘vezelrijk’ of ‘met extra calcium’. De gezonde eigenschappen van het product worden op deze manier… Lees verder →

  • Ben jij meesterwaardig?

    Heb jij een uitgesproken visie op het vak en heb je vernieuwende technieken in huis? Wil je jezelf als een volwaardig vakman neerzetten en behoren tot de absolute top? In oktober 2015 worden de Meesterexamens Boulanger en Patissier afgenomen bij het Nederlands Bakkerij Centrum in… Lees verder →

  • Grip op je ingrediënten met NBC SpecsPlaza

    Consumenten hebben steeds meer behoefte aan kennis over voedsel en ingrediënten. Ook worden steeds meer regels opgesteld om via bijvoorbeeld een etiket de juiste productinformatie te verstrekken. Het etiketteren van voorverpakte producten is bovendien verplicht. Ook voor onverpakte producten worden de regels in december 2014… Lees verder →

Pagina 1 van 812345...Minst recente »