Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens van IJssalon Pavarotti Dolce uit Leidschendam won gisteren, 7 februari,  de Gelato Festival Challenge in Dordrecht. De jury beoordeelde zijn Guilty Pleasure, een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel en een crunch van pecannoten, als beste.

Als kampioen mag Beerens Nederland vertegenwoordigen bij het Europees Kampioenschap in Italië in 2020. Hij gaat niet alleen. Ook de nummer twee van de Gelato Festival Challenge Paul Wilderink van de gelijknamige ijssalon uit Haaksbergen gaat mee, evenals de nummers 1 en 2 van van 2018.

De derde plaats van de Gelato Festival Challenge was voor Kees Arends van de ijssalon Frezzo Breda. De Next Generation-prijs, voor talent jonger dan 30 jaar, ging naar Steff Janssen van IJssalon Florence uit Nederweert voor zijn ‘Apricot & Almond Pie'. Het is niet de eerste keer dat Steff een prijs krijgt. In 2018 won hij de Gouden IJscreatie en werd IJssalon Florence de Beste IJssalon.

De Gelato Festival Challenge wordt in meerdere landen georganiseerd door de Carpigiani Gelato University. De organisatie van de Nederlandse editie is in handen van Carpigiani Ambachtelijk Benelux. Deelnemers draaien 5 kilo ijs dat door een onafhankelijke jury wordt beoordeeld op smaak, structuur, presentatie en opmaak, en creativiteit.