Stap in de wereld die Salon du Chocolat heet

Eens in de zoveel tijd komt het weer in het nieuws: de chocolade raakt op. Als je twee dagen rondloopt op Salon du Chocolat in Parijs vind je dat niet gek. Wat veel producenten, producten en consumenten. Van jurken tot huizen, bonbons, repen, blokken, koeken, macarons, taarten en zelfs scrub, het is hier allemaal van chocola.

Chocolade producerende landen presenteren zich, grote chefs laten hun kunsten (en hun winkels) zien. Wat opvalt zijn de trends die je ook bij andere foodbeurzen ziet: natuurlijk, eerlijk, duurzaam en ambachtelijk zijn ook hier de toverwoorden om consumenten te trekken. Daarnaast mag glutenvij natuurlijk niet ontbreken en bij chocolade is raw ook in. En roze, roze is misschien wel het enige ‘nieuwe’ op de beurs en heel populair onder producenten en consumenten.

Een overzicht van Salon du Chocolat in beeld.

Salon-du-Chocolat_1 Salon-du-Chocolat_2 Salon-du-Chocolat_3 Salon-du-Chocolat_4 Salon-du-Chocolat_5 Salon-du-Chocolat_6 Salon-du-Chocolat_8 Salon-du-Chocolat_9 Salon-du-Chocolat_10 Salon-du-Chocolat_11 Salon-du-Chocolat_12 Salon-du-Chocolat_13 Salon-du-Chocolat_14 Salon-du-Chocolat_15 Salon-du-Chocolat_16 Salon-du-Chocolat_Landen_1 Salon-du-Chocolat_Landen_2 Salon-du-Chocolat_Landen_3 Salon-du-Chocolat_Landen_4 Salon-du-Chocolat_Landen_5 Salon-du-Chocolat_Landen_6 Salon-du-Chocolat_Landen_7 Salon-du-Chocolat_ruby_1 Salon-du-Chocolat_ruby_2 Salon-du-Chocolat_ruby_3