Jesper en Julian slaan eerste paal chocoladefabriek

voor bericht nieuwe fabriek chocolatemakers

Het is zover, de eerste paal van de nieuwe fabriek van de Chocolatemakers staat in de grond. En dit is niet zomaar door iemand gedaan, maar door Jesper en Julian: de zonen van de oprichters.

De fabriek krijgt een dak dat bestaat uit transparante zonnepanelen die voorzien in totale elektrische behoefte. Ook wordt er zo veel mogelijk circulair bouwmateriaal gebruikt. Na het bouwen van de fabriek willen de Chocolatemakers ook het branden van de bonen verduurzamen.

Kwaliteit

De opening staat gepland voor maart 2019. Na de opening is de fabriek ook geopend voor bezoekers. De Chocolatemakers zeggen hier over: “Hiermee realiseren we een lang gekoesterde droom. Vanaf ons allereerste begin in 2011 wilden we mensen graag laten zien hoe chocolade gemaakt wordt. En dan niet het massaproduct chocolade uit megafabrieken, maar het ambachtelijke proces waar het draait om kwaliteit in plaats van efficiency. Daar waar de boon, zijn herkomst en haar fantastische smaken, centraal staat.”

Holistische aanpak

De Chocolatemakers willen laten zien dat de gehele cacaoketen, van boer tot consument transparant, eerlijk en duurzaam kan zijn. Daarom willen zij op alle fronten innoveren en gaan zij verder dan fairtrade en bio. Ze maken gebruik van milieuvriendelijk vervoer en natuurbescherming. “Wij geloven in een holistische aanpak. In 2014 zijn wij al uitgeroepen tot meest duurzame MKB-er van Amsterdam en dat vullen wij nu verder in door te laten zien dat je verder moet innoveren willen we de gehele cacaoketen verduurzamen.”, aldus de Chocolatemakers.

Amsterdam

De fabriek komt in Amsterdam te staan, de grootse cacaohaven van de wereld en de thuisbasis van de Chocolatemakers. “In samenwerking met het Havenbedrijf Amsterdam hebben we naar een geschikte locatie gekeken waar het zeilschip de Tres Hombres direct kan aanleggen.” Door gebruik van het zeilschip en met hun eigen stroomvoorziening kunnen de Chocolatemakers chocolade maken, volledig op kracht van de natuur.