Alles over Bakkersvak in derde Bakkersvak Journaal

Bakkersvak Journaal 3

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen in aanloop naar Bakkersvak 2019 samen het Bakkersvak Journaal uit met daarin alle nieuwtjes rondom de vakbeurs. De derde editie staat nu online. In deze editie leest u over de nieuwe smaken van Vipam, de Gouden IJsspatel, het ijs van LaVenezia en de Dutch Pastry Awards.

Inspiratie van Vipam

Op Bakkersvak inspireert Vipam, groothandel in grondstoffen en decoratiematerialen, de bezoeker met verschillende (nieuwe) producten. Zoals de Koningsdag Tartelette, de lijn Cointreau en de gastronomische lijn van De Kuyper Creative Kitchen. Daarnaast verzorgt Arthur Tuytel demo’s en vertelt Paul Segers over de toepassing van esprits in gebak en chocolade.

De Gouden IJsspatel

De strijd om de Gouden IJsspatel vindt dit jaar plaats op Bakkersvak. IJsmakers gaan op 12 maart op de beursvloer aan de slag met koffie-ijs op melkbasis, wat wordt gekeurd door de jury. IJsbereiders kunnen zich nog inschrijven voor deze wedstrijd op de website van het Ambachtelijk IJscentrum.

La Venezia

Een van de exposanten op het gebied van ijs in La Venezia. Dit bedrijf uit Beuningen voorziet de horeca via Food Service groothandels van het lekkerste ijs. Op de beurs presenteert La Venezia het concept One Shot. “Met deze machine, die is bedacht in Engeland, kun je ijs maken als koffie met een Nepresso machine,” vertelt André ten Boske. “Het ijs maak je met behulp van cups. De cups doe je in de machine, je drukt op de knop en het ijsje is klaar. Ideaal voor ondernemers die niet veel ruimte hebben, maar klanten toch van lekker ijs willen voorzien.”

Dutch Pastry Award

Het Nederlands Patisserie Team organiseert dit jaar voor de twintigste keer de Dutch Pastry Award. Patissiers maken aan de hand van het thema ‘Heroes’ een showstuk en (dessert)taart van uitsluitend eetbare materialen. Vorig jaar won Esther Faasen deze prijs.

De komende maanden verschijnen nog twee edities van het Bakkersvak Journaal. Presenteert u nieuwe producten of methoden op Bakkersvak 2019? Laat dit weten aan de bezoekers in het Bakkersvak Journaal. Wilt u hier meer over weten of heeft u vragen over het digitale magazine? Neem dan contact op met de redactie door te mailen naar: info@bakkersinbedrijf.nl 

Lees hier de eerdere edities van het Bakkersvak Journaal.