Alles over Bakkersvak in vijfde Bakkersvak Journaal

Bakkersvakjournaal 5

Bakkersvak zit er op. In aanloop naar deze beurs brachten Bakkersvak en Bakkers in bedrijf samen het Bakkersvak Journaal uit met alle nieuwtjes rondom Bakkersvak 2018. Nu sluiten we af met de vijfde en laatste editie. Deze staat nu online.

In deze editie: een terugblik op de afgelopen editie en een vooruitblik, alles over de Gelato Festival Challenge Nederland, Esther Faasen wint Dutch Pastry Award 2018, een greep uit de vele boeiende stands op de beurs en tips voor ná Bakkersvak.

Terugblik en vooruitkijken

De eerste Bakkersvak in Evenementenhal Gorinchem is achter de rug en de organisatie kan met een voldaan gevoel terugkijken op de beurs. Bakkersvak 2018 trok meer dan 8.400 bezoekers, een stijging van 10 procent ten opzichte van 2017. De beurs breidde uit met het segment IJs; dit vergrootte het aanbod van de vakbeurs met 20 procent. Corine Visser, Event Manager Bakkersvak, vertelt in het Bakkersvak Journaal over de nieuwe locatie en de nieuwe opzet en kijkt vast vooruit naar de editie in 2019.

Gelato Festival Challenge

IJs vormt een groeiend aandeel van de Bakkersvak. De Gelato Festival Challenge Nederland voegt daar een extra dimensie aan toe. Iedereen genoot op de Bakkersvak van de prachtige ijscreaties. Nederland kreeg 27 winnaars, met als nummer 1 Kees Baars, gevolgd door Ilse Kennis en Erik Kuiper. Nummer 1 van de jongere deelnemers dit jaar werd Matthijs Bollen. Alles over de spannende wedstrijd, tips van de jury en uiteraard de prijsuitreiking leest u in de vijfde editie van Bakkersvak Journaal.

Dutch Pastry Award

Tijdens de eerste dag van Bakkersvak 2018 won Esther Faasen de prestigieuze Dutch Pastry Award én de publieksprijs. Zij maakte het beste showstuk en, volgens de jury, een mooie en smaakvolle taart.  Bij de winst hoort een jaar lang aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserieteam. Wat vond Esther zelf van haar eerste prijs?

Tips voor 2019

En dan is Bakkersvak 2018 weer voorbij. U bent geweest, hebt handen geschud, nieuwe dingen gezien, oude bekenden gesproken. En in maart 2019 is het weer zover. In het Bakkersvak Journaal vindt u vijf tips over wat te doen in de tussentijd.

Lees hier de eerste vier edities van het magazine.