Brood van SOMA zoekt general manager voor locatie Echt

In 1882 opent bakker Léon Souren in het bourgondische Maastricht de deuren van zijn bakkerij. Eén van de specialiteiten is het heerlijke, gerezen roggebrood, gebakken in de vloeroven op kolen. In 1994 komt de familie Rovers aan het roer van Brood van SOMA te staan en wordt er nieuw leven in de bakkerij geblazen. In 2003 verhuist het gehele bedrijf naar Echt, waar het productieproces door middel van innovatie, automatisering én robotisering nog verder wordt geoptimaliseerd.

Brood van SOMA is dé specialist op het gebied van gesneden, voorverpakte en houdbare broodsoorten. Het enerzijds traditionele assortiment van Duits brood en roggebrood vormt daarbij de basis, aangevuld met producten gemaakt van diverse graansoorten die hierop aansluiten maar vooral ook vernieuwend zijn en voldoen aan onze kernwaarden ‘Gezond Genieten’. Innovatie & traditie gaan bij ons hand in hand; een stabiel familiebedrijf dat zijn bestaansrecht ook op de middellange termijn zeker stelt. In dit gerenommeerde bedrijf vol passie en trots werken circa 60 medewerkers. SOMA is de absolute marktleider in Nederland en daarnaast wordt het brood geëxporteerd naar België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië.

Wegens de verdere professionalisering van de organisatie gericht op continuïteit, groei én een gezond rendement is dit een uitgelezen mogelijkheid om mee te bouwen aan deze succesvolle organisatie in de rol van:

General managerMT-lid 
Echt

Functie

De general manager is een nieuwe functie binnen Brood van SOMA met als primaire verantwoordelijkheden een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering en het realiseren van de bijbehorende organisatiedoelen (KPI’s) en strategie. De general manager gaat het financiële stuurproces verstevigen en het bijbehorende dashboard verder vormgeven en inrichten.
De general manager rapporteert direct aan de Managing Director/DGA, is zijn sparringpartner en vervangt hem bij afwezigheid. Hij/zij is hiërarchisch leidinggevende van het managementteam en alle primaire lijn- en staffunctionarissen. De verantwoordelijkheid voor Sales & Marketing alsmede strategische projecten wordt in beginsel gedeeld met de Managing Director/DGA, maar zal via geleidelijke weg worden overgedragen.

Als general manager zorg je voor de verbinding van het strategisch perspectief van de Managing Director/DGA naar optimale prestaties richting klanten in termen van productkwaliteit en servicelevel. Tegelijkertijd ben je verantwoordelijk voor een beheersbaar financieel- en risicomanagement. Je draagt zorg voor effectieve en efficiënte interne processen, financiële en ICT-systemen, gaat voor continue verbetering, bent een motiverend leider en een people manager.

Je werkt binnen het MT samen met de manager technische dienst, manager productie & logistiek, de salesmanager en de projectmanager engineering. In nauwe samenwerking met de Managing Director/DGA ben je verantwoordelijk voor de invulling en uitvoering van de gehele planning- & control cyclus (begroting, managementinformatie en verantwoordingsrapportages). Alsmede is de general manager verantwoordelijk voor een betrouwbare en waarheidsgetrouwe financiële administratie en verslaglegging.

Functie-eisen

  • Een afgeronde opleiding op hbo-niveau in een bedrijfskundige richting aangevuld met een opleiding of specialisatie in financieel management.
  • Minimaal 7 jaar ervaring in een brede leidinggevende functie in een productie omgeving, bij voorkeur in de Food-sector (als bedrijfsleider of vergelijkbaar).
  • Kennis van en ervaring met finance & control en in staat om vanuit deze discipline te redeneren en een adequate vertaling te maken naar de impact en noden van de core operationele bedrijfsprocessen.
  • Ervaring in het optimaliseren en verbeteren van financiële en operationele processen.
  • Getraind in en voldoende kennis van voedselveiligheid (HACCP) en productkwaliteit of bereid daarin opleidingen te volgen.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, oplossingsgerichte werkstijl, gefocust op kwaliteit en een afspraak is afspraak-mentaliteit.
  • Competenties als analytisch, organisatiesensitiviteit, conceptueel vermogen en besluitvaardigheid zijn van belang, maar bovenal ondernemerschap is essentieel.
  • Kennis van zowel de Nederlandse, Engelse alsmede Duitse taal.
  • Affiniteit met het werken in een familiair MKB-bedrijf.

Aanbod

Wij bieden een uitdagende functie in een trots bedrijf met een open en direct karakter. Men werkt zij aan zij met elkaar en heeft een hoge betrokkenheid bij de organisatie en de geleverde kwaliteit. In deze functie speel je een belangrijke rol in de organisatie en in de verdere groei van Brood van SOMA. Uiteraard wordt een marktconform salaris geboden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao Bakkersbedrijf. Daarnaast een mobiel, laptop en de mogelijkheid tot een leaseauto. Een bonusregeling wordt getroffen na 1 jaar en op termijn bestaat de mogelijkheid tot aandelenverwerving.

Interesse?

Neem voor meer informatie contact op met de heer M. (Marijn) Schilder op telefoonnummer: +31(0)30-2849960 of per e-mail: marijn.schilder@bdo.nl.

Procedure

De werving en selectie wordt verzorgd door BDO Interim & Recruitment. Uw sollicitatie, voorzien van een op de functie toegesneden cv en motivatie, kan toegestuurd worden ter attentie van de heer M. Schilder, vacaturenummer 377 via het online sollicitatieformulier. Uw sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Een psychologisch onderzoek/assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!