Blogs
Mag ik alles volkoren noemen?

Mag ik alles volkoren noemen?

‘Gezond eten en gezond leven zijn in. En volkoren heeft daarin een prominente basisplaats. Om die reden wil ik graag mijn volkorenassortiment uitbreiden. Maar mag ik zomaar alles volkoren noemen?’ Nee, dat mag niet, zo reageert Babs Bruil, kennisspecialist Weten regelgeving bij het NBC. In het Warenwetbesluit Meel en brood is het gebruik van de term...

Het ligt aan jou!

Het ligt aan jou!

We hebben inmiddels weer een jaar achter ons gelaten. Voorafgaand aan de laatste dag van het jaar word je overspoeld met lijstjes. De 25 leukste tv-fragmenten van het jaar en de indrukwekkendste sportmomenten, nieuwsoverzichten en muzikale aftelreeksen, met als afsluiter de oudejaarsconference, waarbij we over al die momenten nog een fikse dosis humor...

Acrylamide

Acrylamide

Wat betekent de publicatie van de nieuwe Europese acrylamide verordening voor mijn bedrijf? Pauline Houtsma, kennisspecialist Warenwet bij het NBC, vertelt hoe het zit. Acrylamide is een stof die onbedoeld ontstaat tijdens intensieve verhitting (bakken, frituren, roosteren, grillen of braden) van koolhydraatrijke voedingsmiddelen. Acrylamide ontstaat...

Normaal

Normaal

Na alle feestdagen heeft het normale leven in de bakkerij zich weer hervat. Maar wat is normaal? Elke dag in de (banket)bakkerij was en is voor mij weer een feestje. De slingers moet je zelf ophangen, een ander doet het niet voor je. Natuurlijk realiseer ik me dat de feestdagen een extra dimensie geven aan onze tak van sport. Ongetwijfeld heeft u uw...

Is de hygiënecode uit 2008 niet achterhaald?

Is de hygiënecode uit 2008 niet achterhaald?

‘Ik werk met de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij 2008 in mijn bedrijf. Maar… is een code uit 2008 niet een beetje achterhaald?’ Babs Bruil, kennisspecialist Wet- en regelgeving bij NBC, reageert op deze vraag. Nee, de versie uit 2008 van de Hygiënecode is de versie die op dit moment geldig is. Werk je volgens de eisen uit deze code, dan...

Smileys scoren

Smileys scoren

Veel bakkerijen hebben als ambitie om een 9 + organisatie te worden. Dat is een organisatie waar de gemiddelde klanttevredenheid hoger scoort dan een 9. Met als rendement loyale klanten die geregeld herhalingsaankopen doen. Bovendien zijn tevreden klanten een wandelend reclamebord voor jouw organisatie. Een 9 + organisatie word je niet zomaar. Het...

Bakkers in bedrijf – editie 5
Bestel nu twee gratis proefnummers

Bent u nog niet bekend met Bakkers in bedrijf?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Cursus allergenen management

25 juni 2019 - 25 juni 2019

Lees meer

Workshop Dürüm

1 juli 2019 - 1 juli 2019

Lees meer

Workshop Dürüm

2 juli 2019 - 2 juli 2019

Lees meer