Blogs
Van nacht naar dag

Van nacht naar dag

Goed personeel vinden is een steeds grotere uitdaging. Jongeren kiezen vaker voor een baan waarbij ze ’s nachts niet hoeven te werken. Zijn er manieren om nachtarbeid te verminderen? Petra Kuiper, manager Product & Proces bij het NBC geeft antwoord: “Je bent niet de enige die voor deze uitdaging staat. De branche zoekt al langer een antwoord op...

Uw eigen kracht (nog) veel beter benutten

Uw eigen kracht (nog) veel beter benutten

Gerard Joling zingt in een commercial het Maywood-nummer ‘Rio’ verbasterd tot ‘Bio’ voor biologische broodjes van Lidl. En Albert Heijn wil ons laten geloven dat ze de hele dag door vers brood bakken. Kortom, brood is ‘hot’ in supermarktland. Niet voor niets natuurlijk. Wij weten natuurlijk allemaal dat brood synoniem is aan gezondheid, goede voedingsstoffen...

Hoe ga je tijdens de feestdagen om met nieuwe klanten?

Hoe ga je tijdens de feestdagen om met nieuwe klanten?

De december-periode is een tijd waarin ook veel nieuwe gezichten in uw winkel komen. Maar het is tevens een periode van drukte waar ‘nieuwe’ klanten niet altijd de aandacht krijgen die ze eigenlijk verdienen. Hoe ga je hiermee om? Jasper Kuitems, projectmanager NBC, geeft advies: “Tijd en geld, normaal belangrijke aankoopmotieven bij een grote groep...

Binnen en buiten

Binnen en buiten

Onlangs zag ik op sociale media de open dag van de nieuwe productielocatie van Irma en Eric van Otten uit Enter voorbijkomen. Wat een plaatje - en wat een waanzinnig mooie omgeving om in te mogen werken! Ook op veel andere plaatsen zie ik dat er druk verbouwd, gerestyled of verplaatst wordt. Niet alleen uw product bepaalt immers de beleving van uw onderneming,...

Ondernemen anno 2019

Ondernemen anno 2019

December, ik denk weer even terug aan de zeven jaar dat ik zelf op de bakkerijvloer stond. Kerst was een periode van pieken, letterlijk, maar het gaf altijd een ongelofelijke kick: met elkaar alle voorbereidingen treffen, aanpakken zonder zeuren, hier en daar een grapje… moe maar voldaan aan het kerstdiner met de gedachte alweer bij de oliebollen. Elke...

Hoe dagvers is uw personeel?

Hoe dagvers is uw personeel?

Onlangs waren we met een studiegroep van het M.O.C op bedrijfsbezoek. Een van de thema’s was: ‘De toekomst van de ambachtelijke bakkerij’. Op weg naar huis denk ik terug aan de bijeenkomst en passeren de woorden dagvers, inspiratiekaart en personeel. In de dagelijkse praktijk stellen bakkerijondernemers mij vaak vragen op het gebied van personeel. Bijvoorbeeld...

Bakkers in bedrijf – editie 9
Bakkers in bedrijf – editie 9

Met onder andere: De Gouden Gard, The Real Baker, Zuivel - de stand van zaken, Transvetzuren, Cargill en 150 jaar Delftse Gist

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 39,99  ex. BTW

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven
Evenementen

Anufood China

20 november 2019 - 00:00

Lees meer

Open avond SVO vakopleiding Food - Houten

27 november 2019

Lees meer

Cursus allergenen management

28 november 2019 - 28 november 2019

Lees meer
Bakkers in bedrijf op Social

Social Logo Facebook AleaSocial Logo Instagram AleaSocial Logo Twitter Alea