Zondagavond

Kardinaal Schnitt

De zondagavond. Een avond van lekker niets doen en niets hoeven. Een beetje voorbereiden op de week die eraan komt en tv kijken. De laatste 8 weken keek ik naar Heel Holland Bakt. En dat doen heel veel mensen. Afgelopen zondag trok Heel Holland Bakt 3,5 miljoen kijkers. De finale bracht een kijkcijferrecord voor het programma.

Waarom vinden mensen dit zo leuk? De gezelligheid? De lekkere producten? Voor mij is het gewoon feelgood tv en een hele mooie reclame voor onze branche. Je vraagt je bij het kijken wel af hoeveel van deze kijkers klant zijn van de ambachtelijke bakker. En willen zij de producten die gemaakt worden tijdens het programma ook in de winkel terug zien? Ik denk het wel. Het (gebak) assortiment van veel bakkers is toe aan vernieuwing. De Kardinaal schnitt in plaats van de slagroomschnitt? En wat is er dan makkelijker om “mee te liften” op gratis tv-reclame van Heel Holland Bakt.

De finale is gewonnen door Hans. Een jonge student bedrijfskunde die bakken als hobby heeft. Hij ziet na het winnen van deze wedstrijd meer toekomst in de patisserie dan in iets te doen met zijn studie. Mooi dat een jonge gepassioneerde student wint en verder wil in onze branche. De bakkerijbranche heeft al jaren een ‘imago probleem’. Het is voor jeugd niet stoer om (banket) bakker te worden. Heel Holland Bakt wordt weliswaar bij omroep Max uitgezonden maar heeft toch een grote aantrekkingskracht op jongeren. Het is omroep Max gelukt om ook de jonge kijker aan zich te binden. Is of wordt Robèrt van Beckhoven de Jonny de Boer van de bakkerijbranche? Wordt meesterbakker in de toekomst net zo ‘sexy’ als chef-kok? Zien we binnenkort ook mannen met baarden en tatoeages in de bakkerij? Het ambacht is weer leuk!

Maar wat ga ik nu kijken op zondagavond?


 
Lees ook
'Ik wil het enthousiasme dat ik voel voor de bakkerij overdragen'

'Ik wil het enthousiasme dat ik voel voor de bakkerij overdragen'

Bakkerszonen die hun ouders achternagaan, of buitenstaanders die plotseling gegrepen worden door het vak: de bakkers in Nederland zijn van zeer wisselende komaf. Of ze komen erachter dat ze liever iets anders doen dan bakken. Gelukkig kan dat ook binnen de branche: die biedt een breed scala aan carrièrekansen. Vandag het vierde en laatste deel met Tommas...

Curio gaat door met nieuwe opleiding Boulanger niveau 4

Curio gaat door met nieuwe opleiding Boulanger niveau 4

September 2020 startten acht ROC's, waaronder Curio, met de nieuwe opleiding Boulanger niveau 4. Curio biedt deze opleiding wederom aan in het schooljaar 2021-2022 bij de afdeling Brood en Banket.

'Klanten stoppen spontaan om speculaas te kopen'

'Klanten stoppen spontaan om speculaas te kopen'

Met de feestdagen voor de deur maken bakkerijen en patisserieën zich op voor drukke dagen. Met een lekker product en goede marketing kan de verkoop verdubbelen en lonkt er zelfs landelijke faam. Wij spraken een aantal prijswinnaars van bakkerswedstrijden over de sleutel van hun succes. Vandaag deel 3 met Henrik Wullems.

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...