Zondagavond

Kardinaal Schnitt

De zondagavond. Een avond van lekker niets doen en niets hoeven. Een beetje voorbereiden op de week die eraan komt en tv kijken. De laatste 8 weken keek ik naar Heel Holland Bakt. En dat doen heel veel mensen. Afgelopen zondag trok Heel Holland Bakt 3,5 miljoen kijkers. De finale bracht een kijkcijferrecord voor het programma.

Waarom vinden mensen dit zo leuk? De gezelligheid? De lekkere producten? Voor mij is het gewoon feelgood tv en een hele mooie reclame voor onze branche. Je vraagt je bij het kijken wel af hoeveel van deze kijkers klant zijn van de ambachtelijke bakker. En willen zij de producten die gemaakt worden tijdens het programma ook in de winkel terug zien? Ik denk het wel. Het (gebak) assortiment van veel bakkers is toe aan vernieuwing. De Kardinaal schnitt in plaats van de slagroomschnitt? En wat is er dan makkelijker om “mee te liften” op gratis tv-reclame van Heel Holland Bakt.

De finale is gewonnen door Hans. Een jonge student bedrijfskunde die bakken als hobby heeft. Hij ziet na het winnen van deze wedstrijd meer toekomst in de patisserie dan in iets te doen met zijn studie. Mooi dat een jonge gepassioneerde student wint en verder wil in onze branche. De bakkerijbranche heeft al jaren een ‘imago probleem’. Het is voor jeugd niet stoer om (banket) bakker te worden. Heel Holland Bakt wordt weliswaar bij omroep Max uitgezonden maar heeft toch een grote aantrekkingskracht op jongeren. Het is omroep Max gelukt om ook de jonge kijker aan zich te binden. Is of wordt Robèrt van Beckhoven de Jonny de Boer van de bakkerijbranche? Wordt meesterbakker in de toekomst net zo ‘sexy’ als chef-kok? Zien we binnenkort ook mannen met baarden en tatoeages in de bakkerij? Het ambacht is weer leuk!

Maar wat ga ik nu kijken op zondagavond?


 
Lees ook
Steeds meer ondersteuning door geavanceerde apparatuur

Steeds meer ondersteuning door geavanceerde apparatuur

Automatisering, duurzaamheid en efficiency zijn de belangrijkste thema’s binnen de wereld van de bakkerijmachines. Met minder handjes toch een ambachtelijk en onderscheidend product maken, en het liefst de hele dag vers. De nieuwe generatie bakkers werkt liever niet ’s nachts. Er zijn geen grote vernieuwingen, maar wel trends die doorzetten, vertellen...

Vipam en SVM Bakery Machines introduceren compleet chocolade concept

Vipam en SVM Bakery Machines introduceren compleet chocolade concept

Vipam en SVM Bakery Machines werken samen om zowel de startende als de ervaren chocolatier te voorzien van een compleet chocolade concept. Vipam levert de chocolade, SVM levert de machines en geeft advies.

Een machine vindt geen betere machine uit

Een machine vindt geen betere machine uit

Wie mij een beetje kent, weet dat ik graag op bezoek ga bij machinefabrikanten en eindeloos kan kijken naar filmpjes van ingenieuze bakkerijmachines. Dat ik het leuk vind om in een bakkerij te kijken wat er slimmer, handiger, of beter kan en dat ik er blij van word als er weer een nieuwbouwproject ‘bakkerij’ op mijn pad komt.

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Wat ga je doen?Als bakker/ operator productie, 3 ploegen, weet jij in de bakkerij als geen ander de juiste ingrediënten te mengen voor het perfecte deeg. Je...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Wat ga je doen?Voor onze klant in Den Haag zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Je komt te werken op de banketafdeling. De werkzaamheden...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het...