Zondagavond

Kardinaal Schnitt

De zondagavond. Een avond van lekker niets doen en niets hoeven. Een beetje voorbereiden op de week die eraan komt en tv kijken. De laatste 8 weken keek ik naar Heel Holland Bakt. En dat doen heel veel mensen. Afgelopen zondag trok Heel Holland Bakt 3,5 miljoen kijkers. De finale bracht een kijkcijferrecord voor het programma.

Waarom vinden mensen dit zo leuk? De gezelligheid? De lekkere producten? Voor mij is het gewoon feelgood tv en een hele mooie reclame voor onze branche. Je vraagt je bij het kijken wel af hoeveel van deze kijkers klant zijn van de ambachtelijke bakker. En willen zij de producten die gemaakt worden tijdens het programma ook in de winkel terug zien? Ik denk het wel. Het (gebak) assortiment van veel bakkers is toe aan vernieuwing. De Kardinaal schnitt in plaats van de slagroomschnitt? En wat is er dan makkelijker om “mee te liften” op gratis tv-reclame van Heel Holland Bakt.

De finale is gewonnen door Hans. Een jonge student bedrijfskunde die bakken als hobby heeft. Hij ziet na het winnen van deze wedstrijd meer toekomst in de patisserie dan in iets te doen met zijn studie. Mooi dat een jonge gepassioneerde student wint en verder wil in onze branche. De bakkerijbranche heeft al jaren een ‘imago probleem’. Het is voor jeugd niet stoer om (banket) bakker te worden. Heel Holland Bakt wordt weliswaar bij omroep Max uitgezonden maar heeft toch een grote aantrekkingskracht op jongeren. Het is omroep Max gelukt om ook de jonge kijker aan zich te binden. Is of wordt Robèrt van Beckhoven de Jonny de Boer van de bakkerijbranche? Wordt meesterbakker in de toekomst net zo ‘sexy’ als chef-kok? Zien we binnenkort ook mannen met baarden en tatoeages in de bakkerij? Het ambacht is weer leuk!

Maar wat ga ik nu kijken op zondagavond?


 
Lees ook
Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

In veel huishoudens komt er met de feestdagen een (dessert)taart op tafel te staan. Deze worden vooral met het oog gekocht. Decoratie is belangrijk. Bakkers in bedrijf geeft tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein.

Concurrent of collega?

Concurrent of collega?

Industrie en ambacht worden vaak neergezet als twee uitersten die niet met elkaar verenigbaar zijn. In verschillende branches zijn dan ook al vele notities geschreven om aan te tonen waar het verschil tussen de twee zit. Toch wringt het, en daarom keek ik de definitie van industrie er nog eens op na.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij werkt samen met 100% NL

Stichting Ambachtelijke Bakkerij werkt samen met 100% NL

De decembermaand is een van de belangrijkste maanden voor de ambachtelijke bakker. Veel klanten in de winkel voor lekkernijen voor Sinterklaar, kerst en Oud- en nieuw. Daarom organiseert Stichting Ambachtelijke Bakkerij samen met 100% NL een landelijke chocoladeletteractie en oliebollenactie waarbij de ambachtelijke bakker dagelijks op de radio te horen...

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...