Zondagavond

Kardinaal Schnitt

De zondagavond. Een avond van lekker niets doen en niets hoeven. Een beetje voorbereiden op de week die eraan komt en tv kijken. De laatste 8 weken keek ik naar Heel Holland Bakt. En dat doen heel veel mensen. Afgelopen zondag trok Heel Holland Bakt 3,5 miljoen kijkers. De finale bracht een kijkcijferrecord voor het programma.

Waarom vinden mensen dit zo leuk? De gezelligheid? De lekkere producten? Voor mij is het gewoon feelgood tv en een hele mooie reclame voor onze branche. Je vraagt je bij het kijken wel af hoeveel van deze kijkers klant zijn van de ambachtelijke bakker. En willen zij de producten die gemaakt worden tijdens het programma ook in de winkel terug zien? Ik denk het wel. Het (gebak) assortiment van veel bakkers is toe aan vernieuwing. De Kardinaal schnitt in plaats van de slagroomschnitt? En wat is er dan makkelijker om “mee te liften” op gratis tv-reclame van Heel Holland Bakt.

De finale is gewonnen door Hans. Een jonge student bedrijfskunde die bakken als hobby heeft. Hij ziet na het winnen van deze wedstrijd meer toekomst in de patisserie dan in iets te doen met zijn studie. Mooi dat een jonge gepassioneerde student wint en verder wil in onze branche. De bakkerijbranche heeft al jaren een ‘imago probleem’. Het is voor jeugd niet stoer om (banket) bakker te worden. Heel Holland Bakt wordt weliswaar bij omroep Max uitgezonden maar heeft toch een grote aantrekkingskracht op jongeren. Het is omroep Max gelukt om ook de jonge kijker aan zich te binden. Is of wordt Robèrt van Beckhoven de Jonny de Boer van de bakkerijbranche? Wordt meesterbakker in de toekomst net zo ‘sexy’ als chef-kok? Zien we binnenkort ook mannen met baarden en tatoeages in de bakkerij? Het ambacht is weer leuk!

Maar wat ga ik nu kijken op zondagavond?


 
Lees ook
Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Bakker Gerard Hardeman van biologische bakkerij Gerard en Suus zoekt naar een goede methode om meer zuurstof toe te voegen aan leidingwater. In zijn ervaring zorgt het gebruik van zuurstofrijk water bij het brood bakken voor beter deeg en smaakvol brood. Wie experimenteert met hem mee?

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

NBOV: Bakkers voelen effecten coronamaatregelen

NBOV: Bakkers voelen effecten coronamaatregelen

Bakkers beginnen de effecten van de coronamaatregelen te voelen. Dat blijkt uit onderzoek van branchevereniging NBOV. Bijna 80 procent van de bakkers lopen omzet uit het derde kanaal, de afzet aan horeca en catering. Ook zien bakkers (41 procent) minder klanten in de winkel en bijna 62 procent geeft aan dit voorjaar 32 procent omzet mis te lopen.

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...