Weet jij wat de NBOV voor je kan doen?

26 maart 2021 Arend Kisteman (Voorzitter NBOV)

Ik beken het eerlijk: twee jaar geleden had ik nauwelijks een idee van wat de NBOV voor mij kon betekenen. Ik wist dat ik op de website contracten kon downloaden, de juiste lonen kon vinden en dat ik kon bellen bij problemen met een werknemer. Achteraf gezien had ik echter een hoop kosten kunnen besparen als ik mij beter had verdiept in wat de NBOV biedt.

Ik ben grotendeels van mening dat het aan de NBOV ligt dat bakkers niet altijd weten wat we voor ze kunnen doen. Daar kunnen we best meer ruchtbaarheid aan geven. Laatst sprak ik echter een bakker die de schuld bij zichzelf neerlegde; hij had zelf ook op de website kunnen kijken of kunnen bellen.

Om wat aan die ruchtbaarheid te doen: wist je dat je duizenden euro’s per jaar aan advieskosten bespaart doordat wij een cao sluiten en een pensioen regelen? Wist je dat je voor bedrijfsoverdracht bij ons terechtkunt? Wij begeleiden je bij alle fases, maar wacht niet te lang, want dit ingrijpende proces kan wel vijf tot zeven jaar duren. We geven communicatieadvies; je kunt zelfs teksten door ons laten controleren. We adviseren over huurrecht en helpen bij brieven aan verhuurders. Je kunt ons bellen met vragen over voedselveiligheid, bijvoorbeeld over het nieuwe Warenwetbesluit, en over energie en water. Bekijk onze tool voor het berekenen van de waterschapsbelasting − dat gaat nog weleens fout en kost meer dan nodig. We geven bedrijfsadvies, helpen met digitaal ondernemerschap en komen graag (coronaproof) langs om te sparren over zaken waar je tegenaan loopt, of waar je met je bedrijf naartoe wilt. Een stapje terug? Je bedrijf minder afhankelijk laten zijn van jou, maar je weet niet hoe? Wij denken met je mee!

Je kunt het dus zo gek niet bedenken of wij kunnen je ermee helpen. Wij doen ons uiterste best om dit goed te communiceren, maar kijk, net als die bakker die ik sprak, zeker ook zelf eens op onze website. Vragen? Pak de telefoon en ontdek wat de NBOV voor je kan betekenen!

Altijd op de hoogte blijven?