Vakbekwaam filter

Alexandra Gouda

Alexandra-Gouda_2-201x300 Alexandra Gouda
Marketing Manager
D. van der Pol en zonen b.v.

Drieduizend prikkels op één dag. Dat verwerken we per persoon, per dag. De stroom aan informatie loopt bij mij weleens over en dan wil ik vooral even helemaal niets! De herkenbaarheid hiervan is groot in mijn omgeving. Het went. Ook ons filter wordt steeds vakbekwamer. Waar we ook aan wennen, is de bereikbaarheid van informatie.

Laatst vroeg ik hardop: ‘Hoeveel milliliter zit er ook al weer in een deciliter?’. Ik hoorde mijn dochter reageren. ‘Wacht maar even mam’, zei ze. Ze pakte mijn mobiel en zei: ‘Siri?’ Mijn mobiel: ‘Waarmee kan ik je van dienst zijn?’ Dochter: ‘Hoeveel milliliter zit er in een deciliter?’ Mijn mobiel: ‘Dit is wat ik heb gevonden op het web over: Hoeveel ml zit er in een dl.’ Ze zegt: ‘100 milliliter, mam. Kijk, hier staat het!’. Zelfs een 7-jarige had de tools bij de hand om mij te voorzien van de juiste informatie. Alles binnen handbereik. Conclusie: We wennen aan info binnen handbereik en leggen de lat hoog als het om informatievoorziening gaat. Ook een belangrijk aspect in de dialoog tussen verkoper en klant. We verwachten dat experts ons kunnen voorzien van informatie. Dat geeft toegevoegde waarde. Ik verwacht dat een bakker - dé expert voor de klant - mij kan vertellen wat het verschil is tussen meergranen en volkoren. Of mij precies kan vertellen hoe een bepaald brood is gemaakt. Ik wil niet weten welk artikel deze week het goedkóópst is, maar juist welke het lekkerst, het beste voor mijn dieet, het nieuwste of het meest bijzonder is. En waarom!

Waardevolle informatie, liefst gepresenteerd op een toffe en duidelijke manier. Tijdens uw bezoek aan Bakkersvak wordt u overladen met informatie over producten, inspiratie, concepten en trends. Geniet, absorbeer en vooral: gebruik uw vakbekwame filter, zoals uw klant dat ook in uw winkel doet. En als u wil sparren met eigenwijze profs uit de branche? Dan vindt u de leden van het meest eigenwijze netwerk ook op Bakkersvak: Bakery Nexus, stand H118. Tot ziens!

Dossiers
Lees ook
Actie zorgt voor reactie

Actie zorgt voor reactie

Mijn woorden in Bakkers in bedrijf 1 van dit jaar hebben flink wat stof doen opwaaien. Dat was ook de bedoeling: ik vind dat een column spraakmakend hoort te zijn en mensen aan het denken moet zetten.

De ijsactiviteiten van Bakeplus

De ijsactiviteiten van Bakeplus

Op Bakkersvak trapte Bakeplus het ijsseizoen van 2019 af. Met twee nieuwe ijsbereiders, 32 nieuwe recepten en drie nieuwe smaken is de grondstoffen leverancier er klaar voor. Door de overname van Gelato+ per 1 januari 2019 is het team van Bakeplus uitgebreid met ijsbereiders Giuseppe Pistone en Hans van der Maas. "Een prachtige...

Royal Steensma kijkt tevreden terug op Bakkersvak

Royal Steensma kijkt tevreden terug op Bakkersvak

Bakkers reageren positief op de overname van Bak Speciaal door Royal Steensma. Dat blijkt uit de reacties van bakkers en branchepartijen tijdens vakbeurs Bakkersvak, laat de grondstofleverancier weten.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...