Wouderick-van-Dam-300x225 Wouderick van Dam
Key Accountmanager Versplatform
Voorzitter Bakery Nexus

Een positieve vibe! Dit is wat ik constateer bij de versspecialist. Vanuit mijn rol binnen Versplatform ga ik regelmatig op bezoek bij bakkers, slagers, groente- en visspecialisten. De positieve vibe is mede te danken aan de toegenomen consumentenbestedingen. Maar de gunstige ontwikkelingen bij versspecialisten zijn geen garantie voor de toekomst. De loyaliteit van klanten is niet meer zoals voorheen. Een keuze maken voor een andere aanbieder wordt makkelijk gemaakt. Daarom is het van belang dat versspecialisten zich blijvend onderscheiden.

Onderscheidend vermogen kan worden bereikt door nauwe samenwerking tussen versspecialisten. Samenwerkingen op lokaal niveau zijn kansrijk omdat versspecialisten gemeenschappelijke kernwaarden hebben, zoals passie, kwaliteit en ondernemerschap. Daarnaast zijn er overeenkomsten in het profiel van de klanten. Vanuit mijn rol begeleid ik verschillende samenwerkingstrajecten tussen versspecialisten.

Ondernemers geven onderling inzicht in bezoekersaantallen en organiseren samen klant- en gebiedsonderzoeken. Een ander voorbeeld is de samenwerking waar collectief een verkooptraining voor het winkelpersoneel wordt geïnitieerd. Op marketingvlak zijn er leuke initiatieven, zoals actieweken en evenementen. Ook kansen voor gezamenlijke online profilering mogen niet worden onderschat. Ik ervaar dat met zulke samenwerkingstrajecten mooie resultaten worden geboekt.

Nog niet iedere versspecialist heeft geproefd aan de kansen die samenwerkingen kunnen bieden. Voor een sterke samenwerking is openheid, daadkracht en nieuwsgierigheid nodig. Ik wil u als bakker aanmoedigen om in gesprek te gaan met versspecialisten bij u in de buurt. Creëer fans en blijf de lokale versheld!

Altijd op de hoogte blijven?