Samen sterk in Versnetwerk

Wouderick van Dam

Wouderick-van-Dam-300x225 Wouderick van Dam
Key Accountmanager Versplatform
Voorzitter Bakery Nexus

Een positieve vibe! Dit is wat ik constateer bij de versspecialist. Vanuit mijn rol binnen Versplatform ga ik regelmatig op bezoek bij bakkers, slagers, groente- en visspecialisten. De positieve vibe is mede te danken aan de toegenomen consumentenbestedingen. Maar de gunstige ontwikkelingen bij versspecialisten zijn geen garantie voor de toekomst. De loyaliteit van klanten is niet meer zoals voorheen. Een keuze maken voor een andere aanbieder wordt makkelijk gemaakt. Daarom is het van belang dat versspecialisten zich blijvend onderscheiden.

Onderscheidend vermogen kan worden bereikt door nauwe samenwerking tussen versspecialisten. Samenwerkingen op lokaal niveau zijn kansrijk omdat versspecialisten gemeenschappelijke kernwaarden hebben, zoals passie, kwaliteit en ondernemerschap. Daarnaast zijn er overeenkomsten in het profiel van de klanten. Vanuit mijn rol begeleid ik verschillende samenwerkingstrajecten tussen versspecialisten.

Ondernemers geven onderling inzicht in bezoekersaantallen en organiseren samen klant- en gebiedsonderzoeken. Een ander voorbeeld is de samenwerking waar collectief een verkooptraining voor het winkelpersoneel wordt geïnitieerd. Op marketingvlak zijn er leuke initiatieven, zoals actieweken en evenementen. Ook kansen voor gezamenlijke online profilering mogen niet worden onderschat. Ik ervaar dat met zulke samenwerkingstrajecten mooie resultaten worden geboekt.

Nog niet iedere versspecialist heeft geproefd aan de kansen die samenwerkingen kunnen bieden. Voor een sterke samenwerking is openheid, daadkracht en nieuwsgierigheid nodig. Ik wil u als bakker aanmoedigen om in gesprek te gaan met versspecialisten bij u in de buurt. Creëer fans en blijf de lokale versheld!

Dossiers
Lees ook
Bakery Nexus inspireert winnaars Jeugdvakwedstrijden

Bakery Nexus inspireert winnaars Jeugdvakwedstrijden

Op woensdag 10 juli organiseerde Bakery Nexus een nieuwe editie van het Junior College in Zaandam. Genodigden voor deze innoverende dag waren net zoals vorig jaar de nummers 1 en 2 van de Jeugdvakwedstrijden.

Eerste groep Ondernemersacademie Food rondt opleiding af

Eerste groep Ondernemersacademie Food rondt opleiding af

Puur en eerlijk eten is een trend. Zo kiest zo'n 49 procent van de Nederlanders ervoor om minder vlees te eten. Informatie over vlees is het best te verkrijgen in de slagerij en juist die verdwijnen uit het straatbeeld. Ook andere versspecialisten worstelen met bedrijfsopvolging.

Actie zorgt voor reactie

Actie zorgt voor reactie

Mijn woorden in Bakkers in bedrijf 1 van dit jaar hebben flink wat stof doen opwaaien. Dat was ook de bedoeling: ik vind dat een column spraakmakend hoort te zijn en mensen aan het denken moet zetten.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...