positief

29 januari 2017

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 De eerste dagen van de maand januari krijgen we het regelmatig te horen en spreken we het ook zelf veel uit naar mensen om ons heen: ‘De beste wensen voor het nieuwe jaar!’. Nu de maand januari alweer bijna achter ons ligt, schijnt dit volgens de protocollen niet meer te hoeven, maar toch wens ik ook u allen een mooi, gezond en succesvol 2017 toe.

Januari wordt door veel ondernemers regelmatig afgeschilderd als de maand waarin de verkopen en dus de omzetten inzakken. Natuurlijk is het minder dan de decembermaand, maar ik hoor gelukkig ook veel positieve geluiden om mij heen. Nu het economisch beter gaat, hoop ik dat we met z’n allen in het ambacht

weer met een frisse blik het jaar inkijken en positiviteit op onze klanten uitstralen. Laten we het decembergevoel gewoon wat langer vasthouden. Ik hoorde pas op de radio dat de supermarkten de week voor Kerst 800 miljoen euro omzet halen, terwijl dit in een normale week 600 miljoen is. Grof gezegd is dit ‘slechts’ zo’n 30 procent meer. In het ambacht verdubbelen de omzetten dikwijls, of soms meer, dus we doen het hartstikke goed met elkaar. Ook las ik in dat de terugkeer naar het ‘normale’ eten weer is ingezet. Van superfoods terug naar dagelijks brood op ons bord. Brood mag elke dag. En banket is pret. Ik ben er altijd in blijven

geloven en onze klanten gelukkig ook (weer).

Ons ambacht heeft veel te bieden en met z’n allen maken wij letterlijk het ambacht. Wij moeten het niet hebben van ‘hamsterweken’ of ‘aanbiedingen die 12

maanden gelden’, zoals retailers dat doen. De kracht van ons ambacht ligt in kwaliteit, onderscheid en klanten die voor onze producten komen. En vooral: van de uitstraling van onze positiviteit. Want dat voelen klanten en dat gevoel nemen zij – naast onze heerlijkheden - mee naar huis. Ik wens u een mooi jaar met veel positieve energie.

Altijd op de hoogte blijven?