positief

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 De eerste dagen van de maand januari krijgen we het regelmatig te horen en spreken we het ook zelf veel uit naar mensen om ons heen: ‘De beste wensen voor het nieuwe jaar!’. Nu de maand januari alweer bijna achter ons ligt, schijnt dit volgens de protocollen niet meer te hoeven, maar toch wens ik ook u allen een mooi, gezond en succesvol 2017 toe.

Januari wordt door veel ondernemers regelmatig afgeschilderd als de maand waarin de verkopen en dus de omzetten inzakken. Natuurlijk is het minder dan de decembermaand, maar ik hoor gelukkig ook veel positieve geluiden om mij heen. Nu het economisch beter gaat, hoop ik dat we met z’n allen in het ambacht

weer met een frisse blik het jaar inkijken en positiviteit op onze klanten uitstralen. Laten we het decembergevoel gewoon wat langer vasthouden. Ik hoorde pas op de radio dat de supermarkten de week voor Kerst 800 miljoen euro omzet halen, terwijl dit in een normale week 600 miljoen is. Grof gezegd is dit ‘slechts’ zo’n 30 procent meer. In het ambacht verdubbelen de omzetten dikwijls, of soms meer, dus we doen het hartstikke goed met elkaar. Ook las ik in dat de terugkeer naar het ‘normale’ eten weer is ingezet. Van superfoods terug naar dagelijks brood op ons bord. Brood mag elke dag. En banket is pret. Ik ben er altijd in blijven

geloven en onze klanten gelukkig ook (weer).

Ons ambacht heeft veel te bieden en met z’n allen maken wij letterlijk het ambacht. Wij moeten het niet hebben van ‘hamsterweken’ of ‘aanbiedingen die 12

maanden gelden’, zoals retailers dat doen. De kracht van ons ambacht ligt in kwaliteit, onderscheid en klanten die voor onze producten komen. En vooral: van de uitstraling van onze positiviteit. Want dat voelen klanten en dat gevoel nemen zij – naast onze heerlijkheden - mee naar huis. Ik wens u een mooi jaar met veel positieve energie.

Dossiers
Lees ook
Consumenten weten de lokale versspecialist weer te vinden

Consumenten weten de lokale versspecialist weer te vinden

Consumenten zijn tijdens de coronacrisis meer gaan kopen bij de lokale versspecialist. Uit cijfers van marktonderzoeksbureau Gfk blijkt dat bij slagers de omzet met 36 procent groeide en bij groenteboeren met 40 procent. Voor bakkers was dit 16 procent.

NBOV: Nog steeds omzetverlies bij bakkers

NBOV: Nog steeds omzetverlies bij bakkers

Bakkers hebben nog steeds last van de coronacrisis. Hoewel veel ambachtelijke bakkers meer klanten in de winkel zien, constateert 80 procent nog steeds een afname van de omzet uit het ‘derde kanaal’. 40 procent kampt nog steeds met een omzetverlies van gemiddeld 20 procent. Dat blijkt uit de enquête van NBOV.

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Beko Advies zet met de Beko OmzetBarometer alle gegevens tijdens de coronacrisis op een rijtje. De omzet van bakkerijen die goed bereikbaar zijn groeide in deze periode, terwijl bakkerswinkels in de grote steden, toeristische centra en grote winkelcentra het moeilijk hebben.

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...