Opportunisme

Een blog schijven voor bakkers in de week voor Kerst. Heeft u als ondernemer dan wel tijd om de Servicebrief en mijn blog te lezen? De nieuwsfeeds staan vandaag vol met het nieuws dat winkeliers een recordomzet verwachten rond de Kerst. De brancheorganisatie Detailhandel Nederland verwacht 3% extra omzet. Ik weet nooit waar dit precies op gebaseerd is. Maar een mooi vooruitzicht. Dus deze stijging heeft u alvast binnen.  Of vergis ik me?  Eén ding is zeker: Als het deze week niet druk wordt, dan wordt het nooit meer druk. De kerst valt dit jaar in het weekend. Ideaal voor een mooie planning. Dat wordt knallen deze week!

Wat een contrast met een ander nieuwsbericht. Daarin staat dat pessimisme over Nederland bij de consument troef is. Consumenten zijn positief over hun eigen leven, de financiële situatie en ook weer over de economie, maar pessimistisch over de toekomst van Nederland. Slechts 28% vindt dat we in ons land de goede kant opgaan. Er heerst een onmiskenbaar gevoel van onbehagen onder de bevolking. Ook hier vraag ik me dan weer af waar dit op is gebaseerd!

Het ene onderzoek volgt het ander op met de meest uiteenlopende onderwerpen en de vreemdste resultaten. Iedereen heeft door het gebruik van social media de mogelijkheid om hier op te reageren, waardoor er vaak ongenuanceerde discussies ontstaan. Je vraagt je wel eens af waarom er zoveel onderzoek wordt gedaan en waarom zoveel consumenten hun mening willen uiten. Als ondernemer doe je veel op gevoel. En dat gevoel laat je meestal niet in de steek. Een goede ondernemer ziet altijd kansen en is opportunistisch. Elke week een uurtje in de winkel praten met je klanten is vaak beter dan welk onderzoek ook. Wel even doen!

Ik wens alle ondernemers komende week minimaal 5% omzetstijging. Ik hoop dat u ondanks de drukte de tijd neemt om de Servicebrief en mijn blog te lezen: ik ben ook altijd opportunistisch! Hele fijne feestdagen en een succesvol en gezond 2017!

Lees ook
Geen account meer nodig voor Bakkerspedia

Geen account meer nodig voor Bakkerspedia

Vanaf 1 januari 2021 heb je geen account of inlogcode meer nodig om Bakkerspedia, de kennisbank voor de bakkerijbranche te raadplegen. Daarnaast heeft de website een nieuw jasje gekregen.

Prettige Kerstdagen

Prettige Kerstdagen

Het team van Bakkers in Bedrijf wenst iedereen fijne kerstdagen!

Levensmiddelenwinkels blijven open tijdens lockdown

Levensmiddelenwinkels blijven open tijdens lockdown

Gisteren kondigde premier Rutte een nieuwe lockdown aan in de strijd tegen het coronavirus. Scholen, theaters, bioscopen. musea en niet-essentiële winkels moeten tot en met 19 januari de deuren sluiten. Dit geldt niet voor levensmiddelenwinkels. Dus de bakker, slager, visspecialist, chocolaterie en slijter kunnen gewoon open blijven.

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Leiden zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Deze ambachtelijke...

Chef Broodbakker omgeving Naaldwijk

Chef Broodbakker omgeving Naaldwijk

Wat ga je doen?Voor een van onze klanten in de omgeving van Naaldwijk zijn we op zoek naar een Chef Broodbakker. In deze functie stuur je het volledige team van...