Ontmoeten

5 maart 2019

Nog even en de deuren van Bakkersvak gaan weer open. De beurs wordt altijd goed bezocht; er is duidelijk behoefte aan. Wat ik mij wel afvraag, is waarom Bakkersvak dit jaar drie dagen duurt? Volgens mij waren twee dagen voldoende en had een ieder die wilde komen daartoe de mogelijkheid. Maar goed, Bakkersvak is DE gelegenheid waar in ieder geval de gehele ambachtelijke branche is vertegenwoordigd, zodat we elkaar kunnen ontmoeten.

Ontmoeten is tenslotte waar het om gaat, zowel zakelijk als privé. Als ik zoek naar synoniemen van ontmoeten, kom ik op woorden als aantreffen, beleven, ervaren, gewaarworden, stuiten op, vinden en voelen. Treffende woorden waar het om draait, niet alleen in Gorinchem, maar heel het jaar door. Op het moment dat ik deze column schrijf, zijn we bij de NBOV weer volop bezig met onze Themacafé’s in het land. Voor mij altijd hét moment van het jaar om direct met elkaar in discussie te gaan en van elkaar te vernemen wat er zoal leeft in jullie eigen bedrijf, maar ook om alle kennis vanuit onze organisatie te delen. En dat is veel, kan ik vertellen. Soms wel eens te veel, waardoor er zaken gemist worden die voordeel kunnen opleveren. Zo ook met de NBOV-website, de nieuwe manier waarop we met elkaar communiceren. Die website is een totaal ander medium geworden dan we eerst hadden: de site helpt bij het oplossen van de vraagstukken die er zijn.

Mochten wij elkaar de afgelopen weken nog niet hebben gesproken, dan ontmoet ik u graag op Bakkersvak in de stand die de NBOV samen met de NBA en de Stichting Ambachtelijke Bakkerij bemant: C116. En heeft u 25 mei al in de agenda staan? Dat wordt pas ontmoeten!!

Jos den Otter, NBOV

Altijd op de hoogte blijven?