Ontmoeten

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Nog even en de deuren van Bakkersvak gaan weer open. De beurs wordt altijd goed bezocht; er is duidelijk behoefte aan. Wat ik mij wel afvraag, is waarom Bakkersvak dit jaar drie dagen duurt? Volgens mij waren twee dagen voldoende en had een ieder die wilde komen daartoe de mogelijkheid. Maar goed, Bakkersvak is DE gelegenheid waar in ieder geval de gehele ambachtelijke branche is vertegenwoordigd, zodat we elkaar kunnen ontmoeten.

Ontmoeten is tenslotte waar het om gaat, zowel zakelijk als privé. Als ik zoek naar synoniemen van ontmoeten, kom ik op woorden als aantreffen, beleven, ervaren, gewaarworden, stuiten op, vinden en voelen. Treffende woorden waar het om draait, niet alleen in Gorinchem, maar heel het jaar door. Op het moment dat ik deze column schrijf, zijn we bij de NBOV weer volop bezig met onze Themacafé’s in het land. Voor mij altijd hét moment van het jaar om direct met elkaar in discussie te gaan en van elkaar te vernemen wat er zoal leeft in jullie eigen bedrijf, maar ook om alle kennis vanuit onze organisatie te delen. En dat is veel, kan ik vertellen. Soms wel eens te veel, waardoor er zaken gemist worden die voordeel kunnen opleveren. Zo ook met de NBOV-website, de nieuwe manier waarop we met elkaar communiceren. Die website is een totaal ander medium geworden dan we eerst hadden: de site helpt bij het oplossen van de vraagstukken die er zijn.

Mochten wij elkaar de afgelopen weken nog niet hebben gesproken, dan ontmoet ik u graag op Bakkersvak in de stand die de NBOV samen met de NBA en de Stichting Ambachtelijke Bakkerij bemant: C116. En heeft u 25 mei al in de agenda staan? Dat wordt pas ontmoeten!!

Jos den Otter, NBOV

Dossiers
Lees ook
Ketenoverleg Brood & Banket

Ketenoverleg Brood & Banket

De Nederlandse brood- en banketondernemers vereniging (NBOV), de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en de Nederlandse fabrikanten van bakkerijgrondstoffen en maalderijen (NEBAFA) starten gezamenlijk een aantal initiatieven onder de noemer ‘Ketenoverleg Brood & Banket’.

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Ook dit jaar bood NBOV weer een moederdagtaart aan namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers aan H.K.H. Prinses Beatrix. De winnaars van de Gouden Gard, Lotte van Gorp, Joanne Crajé en Marc van Steijn, verzorgden de presentatie op Paleis Noordeinde.

Nieuwe CAO Bakkersbedrijf

Nieuwe CAO Bakkersbedrijf

De partijen NVB, NBOV, CNV Vakmensen én FNV bereikten 6 mei 2019 overeenstemming over een nieuwe CAO Bakkersbedrijf. De cao omvat afspraken over looptijd, loonaanpassingen en opdrachten voor een viertal werkgroepen.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...