Ontmoeten

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Nog even en de deuren van Bakkersvak gaan weer open. De beurs wordt altijd goed bezocht; er is duidelijk behoefte aan. Wat ik mij wel afvraag, is waarom Bakkersvak dit jaar drie dagen duurt? Volgens mij waren twee dagen voldoende en had een ieder die wilde komen daartoe de mogelijkheid. Maar goed, Bakkersvak is DE gelegenheid waar in ieder geval de gehele ambachtelijke branche is vertegenwoordigd, zodat we elkaar kunnen ontmoeten.

Ontmoeten is tenslotte waar het om gaat, zowel zakelijk als privé. Als ik zoek naar synoniemen van ontmoeten, kom ik op woorden als aantreffen, beleven, ervaren, gewaarworden, stuiten op, vinden en voelen. Treffende woorden waar het om draait, niet alleen in Gorinchem, maar heel het jaar door. Op het moment dat ik deze column schrijf, zijn we bij de NBOV weer volop bezig met onze Themacafé’s in het land. Voor mij altijd hét moment van het jaar om direct met elkaar in discussie te gaan en van elkaar te vernemen wat er zoal leeft in jullie eigen bedrijf, maar ook om alle kennis vanuit onze organisatie te delen. En dat is veel, kan ik vertellen. Soms wel eens te veel, waardoor er zaken gemist worden die voordeel kunnen opleveren. Zo ook met de NBOV-website, de nieuwe manier waarop we met elkaar communiceren. Die website is een totaal ander medium geworden dan we eerst hadden: de site helpt bij het oplossen van de vraagstukken die er zijn.

Mochten wij elkaar de afgelopen weken nog niet hebben gesproken, dan ontmoet ik u graag op Bakkersvak in de stand die de NBOV samen met de NBA en de Stichting Ambachtelijke Bakkerij bemant: C116. En heeft u 25 mei al in de agenda staan? Dat wordt pas ontmoeten!!

Jos den Otter, NBOV

Dossiers
Lees ook
Zomerhitte de baas blijven: Houd hoofd en  producten koel

Zomerhitte de baas blijven: Houd hoofd en producten koel

Met temperaturen van 25°C of hoger vertoeft menig landgenoot aan de kust of bij het zwembad. Voor werkend Nederland betekenen de zomerse temperaturen niet altijd ‘mooi weer’. Zeker waar gewerkt wordt met bederfelijke producten, zoals in de bakkerij, moeten maatregelen worden getroffen om de hitte de baas te blijven. Lukt dat niet? Dan ligt een waarschuwing...

Maak er chocola van

Maak er chocola van

‘Ik kan er geen chocola van maken.’ Een veelgebruikte uitdrukking over chocolade, dat vanwege de glans, maar ook vanwege de prijs, ook wel het ‘bruine goud’ wordt genoemd. Chocolade geldt op dit moment als een trendy en exclusief product, waaraan bijzondere eigenschappen worden toegedicht.

Footprint

Footprint

Vrijwel alles wat geproduceerd wordt, bestaat uit verschillende grondstoffen, die elk hun prijs kennen. In de bakkerij weten wij dat als geen ander - ieder jaar sta ik weer versteld van de discussie rondom grondstofprijzen.

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Wij zijn op zoek naar een banketbakker die kwaliteit hoog in het vaandel staan heeft en in staat is om zijn of haar collega`s te motiveren. Je komt in een moderne...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het vervaardigen...

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

De productieleider zorgt voor een juiste planning van medewerkers en een juiste aansturing voor de dag. Daarnaast zie je toe op de kwaliteit en hygiëne op de...