Ondernemen anno 2019

Bakery Nexus_Dinand uitsnede

Andere-foto-Dinand-169x300 December, ik denk weer even terug aan de zeven jaar dat ik zelf op de bakkerijvloer stond. Kerst was een periode van pieken, letterlijk, maar het gaf altijd een ongelofelijke kick: met elkaar alle voorbereidingen treffen, aanpakken zonder zeuren, hier en daar een grapje… moe maar voldaan aan het kerstdiner met de gedachte alweer bij de oliebollen. Elke bakker is aan zijn onderneming gekluisterd in de feestdagenperiode en spant zich in voor een topomzet en blije klant. Des te belangrijker om deze scherpte ook in januari vol te houden tussen alle geweld van schoonmaaklijsten en het balansen van voorraden.

De markt verandert in snel tempo. Om in 2019 niet verrast te worden door de klant geef ik graag een viertal goede voornemens om de scherpte en daadkracht van de feestdagen door te zetten in het nieuwe jaar:

1. Ken je bedrijf: waar sta je voor als bedrijf? Is dat helder voor de klant? Is

je personeel het visitekaartje van de winkel? Geef je zelf het goede voorbeeld en zijn je verwachtingen helder?

2. Ken de klant: welke klanten geven energie en welke slurpen energie? Aan welke klanten verdien je het meest en zijn dat ook degenen waar je je op wilt richten? Wat zijn de ontwikkelingen bij je grootste klanten, en welke hebben meer potentie?

3. Ken de markt: wat is je onderscheidend vermogen tegenover de prijsvechters? Voor welk product komt je klant terug? Ben je transparant over de grondstoffen en ambachtelijke werkwijze richting de klant?

4. Ken je werkwijze: wat zijn je grootste inkoopkosten en zijn deze marktconform? Welke leveranciers kunnen je helpen onderscheidend in de markt opereren? Welke derde kanaal klanten hebben een minimale marge door bijvoorbeeld te hoge korting of

onrendabele route?

Wat ga je ondernemen in 2019: word je verrast of ga je verrassen?

Dinand Hofman

Key accountmanager at DistriVers BV

Dossiers
Lees ook
Makkelijk verdiend - Ton Verbeek

Makkelijk verdiend - Ton Verbeek

We zijn tegenwoordig zo druk met managen en ondernemen, dat we soms vergeten waarom we zo hard werken: om geld te verdienen’, aldus de achterflap van ‘Makkelijk Verdiend’ van Ton Verbeek. Daarom geeft hij tips om – zonder al te veel geld uit te geven en met kleine aanpassingen – meer geld te verdienen.

Acht tips om je bedrijf te runnen van Stef en Mandy van Manen

Acht tips om je bedrijf te runnen van Stef en Mandy van Manen

Bakkerij Tetteroo heeft vestigingen in Naarden, Blaricum, Huizen en Muiderberg. Het is niet altijd makkelijk om ze allemaal op één lijn te krijgen. Hoe zet je een structuur neer zodat je alle zaken goed kunt runnen? Stef en Mandy van Manen geven acht tips.

Actie Bakery Nexus viel niet bij iedereen in goede aarde

Actie Bakery Nexus viel niet bij iedereen in goede aarde

Columnist Maud kon nog wel extra aandacht gebruiken vond Bakery Nexus en geen betere plek dan Bakkersvak 2019 om de bakkersbranche te confronteren met het rebelse karakter. Daar hoorde dan ook een anders-dan-anders-actie bij. Ondanks het weer bonden Bakery Nexus-leden zondag en maandag zakjes met mout aan autospiegels op het parkeerterrein. Deze waaiden...

Broodbakker industrieel omgeving Tiel

Broodbakker industrieel omgeving Tiel

Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient de selecte...

Brood bakker Utrecht

Brood bakker Utrecht

In deze zelfstandige functie produceer je in teamverband de mooiste broodproducten. Door de verschillende afzetkanalen wordt er gedurende hele dag door gewerkt.

Brood/ Banket bakker omgeving Deventer

Brood/ Banket bakker omgeving Deventer

De werkzaamheden bestaan uit het produceren van zowel brood- als banketproducten.