Natuurlijk!

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Het zal u niet zijn ontgaan dat de nieuwe imagocampagne voor de ambachtelijke (banket)bakker onlangs van start is gegaan. De campagne is erop gericht de sfeer, het vakmanschap en de beleving van het ambacht over te brengen op de consument. Via TV- en radiospots, social media, op nieuwssites en met posters in winkelcentra en op stations wordt ons mooie vak breed onder de aandacht van uw klanten gebracht. Want NATUURLIJK ga je als klant voor brood en banket naar de ambachtelijke bakker.

Dat is dan ook de boodschap die wij met onze campagne willen overbrengen op een brede doelgroep, van jonge gezinnen tot en met vijftigplussers. Het is voor het eerst in jaren dat het ambacht op tv en radio is te zien en te horen. In het verleden werden dit soort campagnes mogelijk gemaakt met branchegelden via de inmiddels verdwenen product- en bedrijfschappen. Nu hebben de Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) en de NBOV de handen ineen geslagen om samen het ambacht op de kaart te zetten. Op eigen kracht en zonder subsidies. Onze ‘eigen’ ambassadrice voor de ambachtelijke bakkerij Leontien van Moorsel en haar dochter Indy kruipen in de huid van de klant, maar het draait uiteraard allemaal om de bakker. Want NATUURLIJK maken wij het allemaal zelf, zoals in de campagne naar voren komt.

De campagne loopt nu een paar weken en wordt na de zomer vervolgd. Ook al wordt deze campagne mogelijk gemaakt door de SAB en de NBOV, het is ook aan u als ambachtelijke (banket)bakker om de boodschap verder uit te dragen.

Wanneer we – naast de TV- en radiocommercials - met z’n allen een impuls kunnen geven aan het ambacht via social media en in onze winkels, dan kan geen klant meer om ons heen en wordt het voor de consument weer vanzelfsprekend om voor ambachtelijk brood en banket ook weer echt naar het ambacht te gaan. Wij rekenen op u. NATUURLIJK!

Dossiers
Lees ook
Arend Kisteman nieuwe voorzitter NBOV

Arend Kisteman nieuwe voorzitter NBOV

Arend Kisteman is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). De leden van de vereniging namen dit besluit tijdens de algemene ledenvergadering op 8 juli. Kisteman volgt Jos den Otter op, die na een voorzitterschap van bijna tien jaar afscheid heeft genomen van de NBOV.

Mede-werkers

Mede-werkers

Dit is mijn laatste column voor Bakkers in bedrijf. Na bijna 10 jaar voorzitter van de NBOV te zijn geweest, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik weet nog niet hoe die eruitziet; hoewel ik uitdagingen genoeg heb, is er nog niets concreets op mijn pad gekomen. Maar: als je geen deuren sluit, heb je ook geen tijd om nieuwe te openen.

Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Op 1 juli is het vernieuwde Warenwetbesluit Meel en brood ingegaan. Dit heeft gevolgen voor veel broodsoorten. De NBOV legt uit waarop u moet letten bij (zuur)desem en (zuur)desembrood.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...