Magneten voor vakidioten!

Sander Bertens

Sander-Bertens-225x300 Regelmatig kom ik ze tegen, organisaties die als een magneet op mij werken. Ze dagen mij uit, geven mij de vrijheid en bieden mij de ruimte om alsmaar weer mijzelf te ontdekken en door te ontwikkelen. Het gaat om kleine dingen als leren van je collega’s, verantwoordelijkheden krijgen, meepraten over de koers, of zelfs ruimte krijgen om een volledige studie te volgen.

Het zijn organisaties die de kracht van werknemers koesteren en weten hoe waardevol de eigen initiatieven van de medewerkers zijn. Ze zijn betrokken, flexibel, hebben passie, hebben een droom en zijn met een enorme drive aan de slag gegaan om die te verwezenlijken. Iedere dag weer willen ze beter presteren dan gisteren. Het zijn de voorbeelden die door iedereen worden bewonderd en waar pioniers aan het roer staan. Ken jij ze ook? De bakkerijen die al generaties teruggaan of net enkele jaren bezig zijn om iets moois op te bouwen. Ik heb het over de familiebedrijven in onze branche. Al deze bedrijven hebben de magische cultuur om als een magneet te werken die steeds weer aan mij doet trekken. Ik krijg energie van deze organisaties omdat ze ruimte bieden voor creativiteit, korte lijntjes hebben en successen met iedereen willen vieren.

De cultuur van deze bedrijven geeft je het gevoel dat je erbij hoort en dat je samen steeds weer aan iets moois bouwt. Ik wil deze bedrijven namens mijzelf maar ook namens alle gepassioneerde medewerkers en het aanstormend talent in de branche bedanken dat wij onderdeel mogen zijn van deze passievolle organisaties!

Dankjewel dat jullie aan de wieg van mijn carrière hebben willen staan, dank voor de ruimte voor mijn persoonlijke ontwikkeling en dank voor de mooie jaren die wij nog samen tegemoet gaan. Ik beloof dat ik met dezelfde drive, betrokkenheid en inzet voor de branche zal blijven werken zodat we samen ervoor zorgen dat ons mooie bakkersvak nooit zal verdwijnen!

Sander Bertens

Innovatie Manager Bake Five BV

Lees alle columns van de leden van Bakery Nexus in ons dossier!

Dossiers
Lees ook
Verhalen uit de oude doos: bakkers vertellen over hun geschiedenis

Verhalen uit de oude doos: bakkers vertellen over hun geschiedenis

In Het geheim van de bakker duikt Anja Helmink in de geschiedenis van Nederlandse bakkerijen. Helmink interviewde de bakkers van achttien bakkerijen, waarvan veel familiebedrijven. De bakkerijen zijn verspreid door het hele land, van Terschelling tot Limburg en Zeeuws-Vlaanderen. Sommige ontwikkelden zich tot ambachtelijke bedrijven waar klanten graag...

Actie zorgt voor reactie

Actie zorgt voor reactie

Mijn woorden in Bakkers in bedrijf 1 van dit jaar hebben flink wat stof doen opwaaien. Dat was ook de bedoeling: ik vind dat een column spraakmakend hoort te zijn en mensen aan het denken moet zetten.

Tentoonstelling De Kunst van Brood

Tentoonstelling De Kunst van Brood

In Het Sieraad in Amsterdam is van 9 tot en met 12 mei de tentoonstelling ‘De Kunst van brood’ te zien.

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York USA? Brood, Banket of All Round? We zoeken 3 bakkers voor de zomer in een luxe badplaats...

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Choco-lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Ben jij een echt chocolade man/vrouw en wil je aan de slag in de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie van Choco-lijnoperators...

Ambachtelijk Broodbakker omgeving Putten

Ambachtelijk Broodbakker omgeving Putten

In deze fulltime functie zal je je voornamelijk bezig houden met vervaardiging van groot en klein brood. Je beheerst het gehele traject en spring zo nodig ook bij...