Het ligt aan jou!

Alexandra Gouda

Alexandra-Gouda-300x227 We hebben inmiddels weer een jaar achter ons gelaten. Voorafgaand aan de laatste dag van het jaar word je overspoeld met lijstjes. De 25 leukste tv-fragmenten van het jaar en de indrukwekkendste sportmomenten, nieuwsoverzichten en muzikale aftelreeksen, met als afsluiter de oudejaarsconference, waarbij we over al die momenten nog een fikse dosis humor gooien.

En nu is het 2018. Het begin van het jaar. Wat gaan we komende december over dit jaar vertellen? Sterke groei in het ambacht van de bakker? Een recordaantal studenten kiest voor een bakkerijopleiding? Bij de bakker kun je ontbijten, lunchen én dineren? Print bij de bakker je zelf ontworpen koekjes? Alle bakkerijen in Nederland zijn energieneutraal? Het interessante is dat wij dat samen bepalen.

Wat nieuws wordt in 2018 en wat we gaan ontwikkelen, dat bepalen wij. Leveranciers hebben hierin ook een rol, maar de rol van ondernemend bakkend Nederland is des te groter. Soms worden we zo gestuurd, geholpen en ondersteund door onze omgeving, dat we zelf vergeten dat in ons oerinstinct een continu verbeterproces gebeiteld zit.

Mijn overgrootopa stuurde telegrammen, mijn opa draaide letterlijk een telefoonnummer, mijn vader had een mobiel zo groot (en zwaar) als een baksteen, mijn man kijkt series op zijn telefoon en mijn dochtertje heeft conversaties middels foto’s en emoticons. Ik begrijp niet waarom mijn dochter op school aan elkaar leert schrijven, want haar kleinkind gaat dat echt niet meer doen.

Dit zijn feiten. Niet omdat enkele van ons de drang hebben naar ontwikkeling, maar iedereen. Gewoon omdat het in ons zit, we er mee geboren worden en het bij ons hoort. Het leven is continu verbeteren. Dus wat we eind dit jaar terugzien in het overzicht van pieken in de bakkerijbranche? Het kan zomaar jouw verhaal zijn, want het zit in je aard. Dus mocht je stil blijven staan, dat ligt het in ieder geval niet aan mij, maar wel aan jou.

Dossiers
Lees ook
Normaal

Normaal

Na alle feestdagen heeft het normale leven in de bakkerij zich weer hervat. Maar wat is normaal? Elke dag in de (banket)bakkerij was en is voor mij weer een feestje. De slingers moet je zelf ophangen, een ander doet het niet voor je. Natuurlijk realiseer ik me dat de feestdagen een extra dimensie geven aan onze tak van sport. Ongetwijfeld heeft u uw...

Nieuw virtueel innovatiecentrum van Puratos

Nieuw virtueel innovatiecentrum van Puratos

Met het nieuwe virtuele innovatiecentrum staat Puratos haar klanten 24 uur per dag en 7 dagen per week bij. Met deze digitale tool breidt Puratos haar service op innovatieve wijze uit. De tool staat naast de 81 fysieke innovatiecentra wereldwijd waar 463 brood-, banket- en chocolade-experts werkzaam zijn. Het virtuele innovatiecentrum biedt klanten...

Digitale gastvrijheid

Digitale gastvrijheid

Wij (banket)bakkers staan vaak bekend om de aimabele sfeer in onze winkels. Het is er gezellig, het ruikt er lekker, je komt er buurtgenoten tegen en – als het goed is – staan de verkoopmedewerkers de klanten vriendelijk en geïnteresseerd te woord. Met de toename van online verkopen bestaat soms de angst dat deze sfeer verloren zou gaan. Maar niets...

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...