Cees-Bakker-RSS_1-300x224 We hebben weer een bewogen schooljaar achter de rug op het ROC Amsterdam aan de Elandsstraat. Een top bakkersschool, waar veel wordt ingespeeld op de trends en het vakmanschap. Het bakkersvak is trendy en er zijn veel enthousiaste studenten die kiezen voor een toekomst in ons prachtige ambacht. Ze willen niets liever dan creatief bezig zijn en de consument plezieren met lekkernijen.

Maar opleiding van vakmensen komt niet alleen tot stand vanuit de bakkersscholen. Ook het bedrijfsleven draagt hieraan haar steentje bij. Graag wil ik hier eens de vele stagebedrijven en hun BPV-begeleiders speciaal benoemen. Het is echt waanzinnig gaaf om te zien hoeveel tijd en energie er in de nieuwe generatie wordt gestoken vanuit het bedrijfsleven. Examineren, de implementatie van een digitaal BPV-handboek en de overgang naar het nieuwe kwalificatiedossier zorgen voor extra inspanningen voor de leerbedrijven.

Met goede resultaten! Zonder deze samenwerking is het onmogelijk om goede bakkers op te leiden.

Daarom, om de eventuele onzichtbaarheid maar eens duidelijk op papier te zetten: beste leerbedrijven, jullie worden gezien én gewaardeerd!!

  • Cees Bakker
  • Docent brood, banket en patisserie
  • ROC Amsterdam

Altijd op de hoogte blijven?