Leerbedrijven: bedankt!

Cees Bakker RSS_1

Cees-Bakker-RSS_1-300x224 We hebben weer een bewogen schooljaar achter de rug op het ROC Amsterdam aan de Elandsstraat. Een top bakkersschool, waar veel wordt ingespeeld op de trends en het vakmanschap. Het bakkersvak is trendy en er zijn veel enthousiaste studenten die kiezen voor een toekomst in ons prachtige ambacht. Ze willen niets liever dan creatief bezig zijn en de consument plezieren met lekkernijen.

Maar opleiding van vakmensen komt niet alleen tot stand vanuit de bakkersscholen. Ook het bedrijfsleven draagt hieraan haar steentje bij. Graag wil ik hier eens de vele stagebedrijven en hun BPV-begeleiders speciaal benoemen. Het is echt waanzinnig gaaf om te zien hoeveel tijd en energie er in de nieuwe generatie wordt gestoken vanuit het bedrijfsleven. Examineren, de implementatie van een digitaal BPV-handboek en de overgang naar het nieuwe kwalificatiedossier zorgen voor extra inspanningen voor de leerbedrijven.

Met goede resultaten! Zonder deze samenwerking is het onmogelijk om goede bakkers op te leiden.

Daarom, om de eventuele onzichtbaarheid maar eens duidelijk op papier te zetten: beste leerbedrijven, jullie worden gezien én gewaardeerd!!

  • Cees Bakker
  • Docent brood, banket en patisserie
  • ROC Amsterdam
Dossiers
Lees ook
IJscentrum vindt nieuw onderdak bij Food Innovation Academy

IJscentrum vindt nieuw onderdak bij Food Innovation Academy

Het IJscentrum heeft een nieuw onderdak gevonden bij de Food Innovation Academy (FIA). Op korte termijn verruilt het IJscentrum, samen met manager Jacques Vos, Wageningen voor het nieuwe pand van FIA in Vlaardingen. IJsbereiders kunnen er vanaf september terecht voor cursussen en examens.

SVO vakopleiding food verhuist naar Markthal in Rotterdam

SVO vakopleiding food verhuist naar Markthal in Rotterdam

De Rotterdamse opleidingslocatie van SVO vakopleiding food verhuist naar de Markthal in Rotterdam. “We waren op zoek naar een inspirerende nieuwe locatie in Rotterdam en we zijn heel blij met onze plek in de Markthal”, zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager van SVO.

Toppatissiers bij Pastryschool040

Toppatissiers bij Pastryschool040

Binnenkort geven twee toppatissiers een gastles bij Pastryschool040. Op 1 en 2 juli geeft Marike van Beurden de training plated dessert. In het najaar, op 9 en 10 september is Jordi Puigvertcolomer aan de beurt.

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...