Leerbedrijven: bedankt!

Cees Bakker RSS_1

Cees-Bakker-RSS_1-300x224 We hebben weer een bewogen schooljaar achter de rug op het ROC Amsterdam aan de Elandsstraat. Een top bakkersschool, waar veel wordt ingespeeld op de trends en het vakmanschap. Het bakkersvak is trendy en er zijn veel enthousiaste studenten die kiezen voor een toekomst in ons prachtige ambacht. Ze willen niets liever dan creatief bezig zijn en de consument plezieren met lekkernijen.

Maar opleiding van vakmensen komt niet alleen tot stand vanuit de bakkersscholen. Ook het bedrijfsleven draagt hieraan haar steentje bij. Graag wil ik hier eens de vele stagebedrijven en hun BPV-begeleiders speciaal benoemen. Het is echt waanzinnig gaaf om te zien hoeveel tijd en energie er in de nieuwe generatie wordt gestoken vanuit het bedrijfsleven. Examineren, de implementatie van een digitaal BPV-handboek en de overgang naar het nieuwe kwalificatiedossier zorgen voor extra inspanningen voor de leerbedrijven.

Met goede resultaten! Zonder deze samenwerking is het onmogelijk om goede bakkers op te leiden.

Daarom, om de eventuele onzichtbaarheid maar eens duidelijk op papier te zetten: beste leerbedrijven, jullie worden gezien én gewaardeerd!!

  • Cees Bakker
  • Docent brood, banket en patisserie
  • ROC Amsterdam
Dossiers
Lees ook
Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

De partnerbijeenkomst van de Food Innovation Academy (FIA) vond op 9 mei plaats in het in aanbouw zijnde pand aan de Industrieweg waarin het ‘praktijk- en inspiratiehuis voor food’ wordt gevestigd in Vlaardingen. Ruim tachtig geïnteresseerden – die zo’n veertig ondernemingen, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en andere foodpartijen vertegenwoordigen...

Tekort aan banketbakkers? Geen probleem!

Tekort aan banketbakkers? Geen probleem!

De eigenaars van Bakkerij Kees Gutter waren dringend op zoek naar een extra banketbakker. Toen ze geen geschikte kandidaat vonden, besloten ze eigen personeel op te leiden, in samenwerking met een vakdocent van Bakery Institute.

Waar wil jij naar toe?

Waar wil jij naar toe?

Ruim 87 procent van de medewerkers in de bakkersbranche vindt het (heel) belangrijk om zich op professioneel gebied te ontwikkelen. Toch volgde maar iets meer dan de helft afgelopen jaar een training of opleiding.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...