Jong talent verdient podium en publiek

Maud foto_website 1

Ik weet het nog goed. Mijn eigen deelname aan de Jeugdvakwedstrijden. Eerst aan het begin van het jaar zenuwachtig naar de regiowedstrijden, om daar aan het einde van de dag de verlossende woorden te horen. Regiokampioen! Dat betekende: op naar de landelijke finale. Weken vol trainingen volgden. Niets wilde ik aan het toeval overlaten, alles moest tot in de puntjes zijn voorbereid voordat ik op het toneel van het Nederlands Kampioenschap zou verschijnen. Het werd een zeer spannende dag met aan het einde de prijsuitreiking. Gelukkig mocht ook ik het podium op om een van die felbegeerde bekers in ontvangst te nemen.

En toen? Eén feestende massa? Interviews door de vakbladen? Een uitzinnig publiek? Welnee. Ik stapte bij mijn vader in de auto en we reden naar huis. Dat was dat. En dat kan volgens mij heel anders! Sterker nog: dat moét anders. Als wij het erover eens zijn dat de jeugd de toekomst heeft en in het verleden al diverse malen is bewezen dat de winnaars van de Jeugdvakwedstrijden het vaak ver schoppen in de branche en dus aantoonbaar de talenten van de toekomst zijn, dan moeten we deze jongens en meisjes vanaf hun eerste overwinning omarmen. Waar blijven de media op deze dag? Waar zijn de sponsoren? Waar zijn de collega’s? De werkgevers? De Jeugdvakwedstrijden verdienen zóveel meer aandacht en uitstraling.

Winnaars van de Jeugdvakwedstrijden hebben in de afgelopen jaren een Junior College aangeboden gekregen door Bakery Nexus. Vanaf 2020 gaan wij een stapje verder. Wij hebben de organisatie van de Jeugdvakwedstrijden gevraagd of wij mogen meedenken over en bijdragen aan professionalisering van deze wedstrijd. Zoals sommige ondernemers alles uit de kast trekken om hun leerlingen verder te helpen en bij te spijkeren, zo willen ook wij de jonge talenten in onze branche ondersteunen en aanmoedigen. Zij zijn de baktalenten die hoge ogen gaan gooien in de toekomst. De talenten die wellicht de Gouden Gard gaan winnen, die je als werknemer in je bedrijf zou willen halen, die je als vakblad als eerste geïnterviewd wilt hebben. Laten wij in hun enthousiasme en bevlogenheid delen en hen belonen voor hun inzet en hun talent door de Jeugdvakwedstrijden meer uitstraling en waardering te geven.

Het is al even geleden dat het Dutch Pastry Team met haar showstukken bij De Wereld Draait Door zat. Waarom duurt het eigenlijk zo lang voordat onze hoogvliegers opnieuw bij een toonaangevend televisieprogramma worden uitgenodigd, als er wekelijks wel miljoenen mensen naar een wedstrijd met amateurbakkers kijken? Waarom is er geen belangstelling van het Jeugdjournaal voor de Jeugdvakwedstrijden, als het bakkersvak tegenwoordig zo populair is bij de kijker? Waarom hebben wij geen hippe ambassadeurs zoals Martin Garrix of rapper Donnie? Of moeten we vanwege de kneuterige uitstraling van diverse evenementen in onze branche maar blij zijn dat er geen media op afkomen?

Nee! Daar willen wij als Bakery Nexus verandering in brengen. Je mag er trots op zijn om Nederlands Kampioen te worden! Laten we dat als branche dan ook op feestelijke wijze en met elkaar uitstralen richting de talenten van de toekomst.

Iedereen in de sector kan hieraan een steentje bijdragen; Bakery Nexus pakt de handschoen vast op. Wie volgt?

Dossiers
Lees ook
Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Het wordt de komende dagen erg warm in Nederland. Dat betekent dat de bakker in de bakkerij maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft tips!

Maak ik de overstap van nacht naar dag?

Maak ik de overstap van nacht naar dag?

"Ik kan maar moeilijk aan goed personeel komen. Jongeren zijn niet zo snel enthousiast te krijgen voor ons vak. Ik weet dat er mogelijkheden zijn om nachtwerk te verminderen, maar wat komt daar allemaal bij kijken?"

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Beko Advies zet met de Beko OmzetBarometer alle gegevens tijdens de coronacrisis op een rijtje. De omzet van bakkerijen die goed bereikbaar zijn groeide in deze periode, terwijl bakkerswinkels in de grote steden, toeristische centra en grote winkelcentra het moeilijk hebben.

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie voor lange termijn zal je bezig zijn met het bakken van diverse broodsoorten. Door overname is er momenteel behoeft aan extra...

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Je gaat aan de slag als allround broodbakker waarbij je naast alle reguliere werkzaamheden ook ondersteunt in het aansturen van de bakkers. Hierbij...