Inhaalrace

29 december 2016

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Wat een stunts haalt ‘onze’ Max Verstappen toch steeds weer uit. Hij vestigt het ene record na het andere. Tijdens twee races kwam hij van achter uit het veld terug om na een fenomenale inhaalrace toch in de top-5 te finishen. Eénmaal haalde hij daarbij zelfs nog een podiumplaats door als derde te eindigen. Heel Nederland sprak erover en zelfs in de landen waar hij zijn races verreed, stond het publiek op de banken. Of je nou Nederlander was of niet, dit was toch wel iets heel bijzonders. In de sportjournalistiek wordt al langer aangegeven: dit is geen toeval, dit is toptalent.

Ook onze branche kent natuurlijk z’n Max Verstappen. Als ik kijk naar de deelnemers aan de in oktober gehouden wedstrijd om de Gouden Gard of de talenten in ons BoulangerieTeam, dan beschikt Nederland ook op dit gebied over heel wat toppers die zeer gemotiveerd in de startblokken staan. En ook de vele topbedrijven die ons land rijk is, mogen absoluut niet onvermeld blijven. Soms lijkt er ook in onze branche sprake van een inhaalrace. In de afgelopen jaren hebben we in het ambacht veel omzet zien weglekken naar het groot-bedrijf. Deels omdat we dat zelf hebben laten gebeuren, maar ook omdat het grootbedrijf kansen goed heeft weten te benutten. Ik zie echter ook dat het ambacht aan een comeback bezig is.

Consumenten vragen om eerlijk en echt en wie kan dat beter bieden dan het ambacht zelf. Kansen die wij dus weer kunnen en moeten oppakken. In deze kerstperiode is het fijn als wij mooie omzetten draaien en veel klanten blij kunnen maken met onze producten. Belangrijker is echter dat wij deze klanten aan ons weten te binden en hun de rest van het (nieuwe) jaar weer terugzien. Wij zijn bezig met een ambachtelijke inhaalrace en moeten daarvoor – net als Max – soms van ver komen, maar daarvoor moeten we wél de voet goed op het gaspedaal houden.

Ik wens u fijne feestdagen!

Altijd op de hoogte blijven?