‘Hoe richt ik mij meer op kinderen?’

Milou Vrijhof_Nederlands Bakkerij Centrum

Ik zie veel ouders met kinderen bij mij in de winkel komen, maar niet in vaste regelmaat. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze groep vaker in mijn winkel komt?

Projectmanager Milou Vrijhof van het NBC: “Ouders met jonge kinderen kopen vaak in een vast patroon. Als je onderdeel van dat patroon bent, dan is de kans groot dat ze blijven komen. Je op deze groep richten biedt absoluut mogelijkheden. Uiteraard moet je winkel aantrekkelijk zijn voor de doelgroep. Het personeel moet zich ook zeker richten op de kinderen. Geef ze iets te proeven mee en pas wellicht ook je assortiment en de presentatieplek aan. Leg je krentenbollen en croissants op kinderooghoogte, dan levert dit meer vragen van kinderen aan hun ouders op.

Maar ook buiten je winkel kun je je zichtbaarheid vergroten. Hiervoor heb je geen grote reclamebudgetten nodig, maar vooral je eigen producten. Bedenk eens samen met je personeel waar deze groep consumenten zich bevindt en hoe je op die plekken aanwezig kunt zijn met kleine producten en je winkellogo. Sponsor bijvoorbeeld de buurt-BBQ met wat verse breekbroden of doneer oud brood aan de kinderboerderij. Juist een bakker die buiten zijn winkel op een sympathieke manier zichtbaar is, sluit bewoners sneller in het hart.

Nationaal Schoolontbijt

Een andere mooie kans is deelnemen aan het Nationaal Schoolontbijt in november. Hiermee pak je tijdens een landelijk bekend evenement een mooie rol in je omgeving. Met vers brood en broodjes vul je de ontbijtpakketten aan, waarmee je zichtbaar bent bij kinderen, leerkrachten én ouders. Je kunt ook de school uitnodigen in de bakkerij om kinderen te laten zien en ervaren wat er allemaal nodig is om brood te maken. Laat je deelname ook in je winkel zien, zodat klanten zien dat je deelneemt aan dit educatieve ontbijtfestijn met een maatschappelijk belang.

Je zichtbaarheid vergroot je nog meer door dat wat je doet, vast te leggen en te delen. Maak foto’s of filmpjes en deel ze op social media (let op dat je dit met toestemming van de ouders of school doet). Als je iets opvallends of unieks doet, sein dan van tevoren de lokale radio of krant in. Lokale media zijn vaak geïnteresseerd in leuke en sympathieke evenementen of acties, zeker als dit een lokale ondernemer helpt.

Kortom, met een kleine investering verdien je veel zichtbaarheid en krediet in je omgeving. Je hebt als bakker genoeg in handen om je zichtbaarheid te vergroten!

NBC is er voor u. In dit dossier van Bakkers in bedrijf staat een specialist van NBC stil bij een actuele en praktische vraag die leeft onder bakkers. Heeft u een vraag voor deze rubriek? Mail deze naar: kennis@nbc.nl.

 

Lees ook
Masterclass over verminderen problemen nachtdiensten

Masterclass over verminderen problemen nachtdiensten

In Nederland werken bijna 1,3 miljoen mensen soms of regelmatig ’s nachts. Denk bijvoorbeeld aan zorg, hulpdiensten, industrie en natuurlijk ook bakkers. Voor deze groep wordt op 28 april de gratis Masterclass Dag van de Nacht georganiseerd over het verminderen van de problemen van het draaien van nachtdiensten en ploegendiensten.

Vernieuwingen bij Bedrijfsopvolging Bakkerij

Vernieuwingen bij Bedrijfsopvolging Bakkerij

Bedrijfsopvolging Bakkerij heeft in het eerste kwartaal van 2021 een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Er is een nieuw logo en de website ikwileenbakkerij.nl met als belangrijkste onderdeel de interessetest is vernieuwd. Het doel van de organisatie is om meer geïnteresseerden in beeld krijgen die op korte of lange termijn een bakkerij gaan overnemen.

Investering van 2 miljoen voor e-commerce platform Local Heroes

Investering van 2 miljoen voor e-commerce platform Local Heroes

Tijdens de Dragons' Den uitzending van 15 april wist ondernemer Maarten Coumans 2 miljoen euro binnen te halen voor zijn e-commerce platform Local Heroes. Met dit platform kunnen consumenten online boodschappen doen bij lokale onderners, zoals de slager, bakker en visspecialist.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...