Hoe goed ben je nog?

12 april 2017

Als foodie is eten en drinken je grote hobby. Zo ook bij mij! Lekker koken met vrienden, veel uit eten en dagelijks proeven tijdens het werk. Om deze levensstijl in balans te houden, ren ik elke week over de dijk in het mooie rivierenland waar ik woon. Om mezelf te motiveren doe ik ongeveer vier keer per jaar mee met een loopwedstrijd. Met als hoogtepunt de 7-Heuvelenloop in Nijmegen. Hierdoor heb ik een doel om voor te trainen en kan ik mezelf testen. Hoe is mijn snelheid ten opzichte van vorig jaar? Hoe goed ben ik nog?

Soms is het goed om te testen hoe goed je nog bent. Jezelf meten aan de concurrentie en jezelf uitdagen. Dit geldt ook voor de producten die je maakt. Zijn jouw producten nog onderscheidend genoeg? Hoe verhoudt jouw kwaliteit zich ten opzichte van aanbieders rondom je winkel? Zijn jouw producten echt lekkerder? Als vakman ben je vaak overtuigd van je eigen kwaliteit. Maar wanneer heb jij voor het laatst je eigen producten vergeleken met die van je concurrentie? Gewoon vijf producten kopen van vijf verschillende aanbieders en deze samen met anderen blind testen. Vergeet de supermarkten niet mee te nemen in deze test. Jouw kwaliteit moet echt beter zijn dan die van de supermarkt. Zeker omdat je het op prijs nooit kunt winnen. Dit hoeft ook niet als je echt beter bent. De klant is nog steeds bereid om voor producten die echt lekkerder zijn een bezoek aan de bakkerswinkel te brengen. Tenminste als het prijsverschil niet te groot is. Als de prijsverschillen te groot zijn, is dat voor een klant vaak moeilijk te begrijpen. Dan haken zij af. Zeker als het product ook nog niet echt lekkerder is.

Kijk deze week maar eens naar de prijsverschillen tussen Paasbroden. Het prijsverschil tussen Paasbroden van de supermarkt en van de bakkerswinkel is erg groot. Is dit verschil gerechtvaardigd?  Test jezelf eens! Onderzoek hoe goed je nog bent! Je zult verrast zijn. Valt het resultaat je tegen? Dan wordt het harder trainen om met Kerst wel het verschil te maken. Succes!

Altijd op de hoogte blijven?