Hilco

2003. Ik wen net wat aan de euro. De iPhone laat nog vier jaar op zich wachten. Johnny Depp wordt wereldberoemd met the Pirates of the Caribbean. En jij start - in eigen woorden - groen als gras in de bakkerijsector. Kortom, een historisch jaar voor de bakkerij.

Je maakte Bakkers in bedrijf groot en later ook – samen met Clara - Vakblad IJs! Droeg daarmee krachtig bij aan de gezonde pluriformiteit van onze vakpers. Jij bent de man van de achtergronden. Minder van het snelle nieuws. De verbinder. Altijd betrokken. Altijd flexibel. Altijd kwaliteit. Nooit over de rug van een ander. En daarom – zelfs bij scoops – legde je je pen nogal eens neer.

Samen maakten we in de afgelopen jaren heel wat mee. Een ding móet ik noemen: onze, pakweg, twintig rondetafelgesprekken. Ik kijk er met bijzonder plezier op terug. Net als op onze telefoongesprekken. In het Fries. Voor mij altijd een beetje thuiskomen. Tige tank.

Je slaat een nieuwe weg in. Weer groen als gras. Op het vlak van business development dan. Ik heb er alle vertrouwen in.

Want onderzoek van neuropsycholoog Margriet Sitskoorn bewijst, dat talent een mens hooguit een voorsprong geeft. We kunnen ons brein en ons gedrag trainen en veranderen. Geen talent is geen excuus.

In principe kan iedereen alles leren. Als je wilt. Als je het aandacht geeft. Als je het heft in eigen handen neemt. Je nieuwe werkgever heeft dat goed begrepen.

Want Sitskoorn stelt ook, dat je nieuwe medewerkers beter kunt selecteren op hun motivatie en ambitie om iets nieuws te leren dan op kennis of ervaring. Jij wilt het. Neemt het heft in handen. En neemt bovendien talent mee.

Veel plezier alvast. En ja, ik geef het toe, een beetje jaloers ben ik wel op je nieuwe collega’s.

 
  • Groetnis,
  • Hanno
Lees ook
Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

NBOV en het Bakery Institute organiseren op 19 oktober 2020 een bijeenkomst voor jonge ambachtelijke bakkerondernemers. Startende ondernemers kunnen deze dag kennis opdoen rondom het starten van eigen zaak of het overnemen van een bedrijf.

‘Door onze ideeën te delen, komen we allemaal verder’

‘Door onze ideeën te delen, komen we allemaal verder’

“Het is voor de hele branche goed om verder te kijken dan alleen morgen”, vindt Meester Boulanger Peter Bienefelt. Hij praat tijdens de bijeenkomst ‘Blik van de Meester Boulangers op 2030’ met vak- en branchegenoten over de toekomst van brood. “Waar zouden we terecht kunnen komen en wat hebben we dan nodig? Het is belangrijk daar samen over na te denken.”

‘Bijzonder om een eigen product te ontwikkelen’

‘Bijzonder om een eigen product te ontwikkelen’

Nanouk Smits (20) rondde haar studie Food Commerce & Technology aan Hogeschool Inholland af met een afstudeerstage bij Bakkerij Kees Gutter. Daar ontwikkelde ze een ­nieuwe haverkoek met bijna 50 procent minder suiker. De koek is inmiddels opgenomen in het assortiment van de Noord-Hollandse bakkerij.

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Wat ga je doen?Als bakker/ operator productie, 3 ploegen, weet jij in de bakkerij als geen ander de juiste ingrediënten te mengen voor het perfecte deeg. Je...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Wat ga je doen?Voor onze klant in Den Haag zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Je komt te werken op de banketafdeling. De werkzaamheden...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het...