Heel Holland Bakt!

Deze week start het vierde seizoen van het  populaire tv programma ‘Heel Holland Bakt’. Vorig jaar keken meer dan 2,8 miljoen naar de finale. Een absoluut record. Ik blijf er niet voor thuis, maar af en toe kijk ik ook. Ik vraag me dan af wat het succes is. Het komt op mij een beetje kneuterig over. Als bakker heb je vaak de neiging om te zeggen “Dat hoort niet zo!” of “Dat gaat fout!”. Het ontbreken van vakkennis wordt gecompenseerd met enthousiasme en creativiteit. Er ontstaan nieuwe producten met spannende namen volgens eigen recept. De deelnemers besteden veel aandacht aan de decoratie en de presentatie. Door het competitieve karakter proberen zij onderscheidend te zijn. Ze maken een verhaal rondom het product. Ze moeten tenslotte indruk maken op de jury.

Dit jaar presenteert André van Duin het programma. Dit zorgde vooraf al weer voor veel pr. Vanaf deze week rijdt er zelfs een tram door Amsterdam die bedrukt is met ‘Heel Holland Bakt’. In deze tram ruikt het naar appeltaart om zo nog meer aandacht te vragen voor het programma. Niet alleen een mooie pr voor ‘Heel Holland Bakt’, maar ook voor ons bakkersvak.

In de bakkerij streven we vaak naar een standaard assortiment, waarbij producten zoveel mogelijk op elkaar moeten lijken. Onderlinge verschillen ervaren we als vervelend. Producten moeten niet afwijken van de standaardnorm, want dat vraagt om uitleg naar de klant. Dat vinden we lastig. Ambacht streeft echter niet naar uniformiteit. Onderscheidend vermogen gecombineerd met vakmanschap is juist waar het om draait. Producten die afwijken van de standaard, producten met een verhaal.  Daarmee word je de winnaar! Net als bij ‘Heel Holland Bakt’.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Tweede editie Heel Holland Bakt Kids start begin oktober

Tweede editie Heel Holland Bakt Kids start begin oktober

Er komt een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt Kids aan. Bakduo's, bestaande uit een kind en volwassene, gaan met elkaar de strijd aan onder toeziend oog van de juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. André van Duin presenteert het programma.

Deelnemers Heel Holland Bakt nog een keer bekend

Deelnemers Heel Holland Bakt nog een keer bekend

In het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt keren oud-deelnemers terug naar de tent. Omroep Max maakt vandaag bekend heeft bekend gemaakt welke bakkers deelnemen aan de nieuwe speciale editie van het populaire bakprogramma.

Oude deelnemers keren terug voor nieuw seizoen Heel Holland Bakt

Oude deelnemers keren terug voor nieuw seizoen Heel Holland Bakt

Dit najaar keert het populaire bakprogramma Heel Holland Bakt weer terug op televisie. Het wordt een speciaal seizoen. Deelnemers van eerdere edities doen nog een keer mee. Dit gebeurt onder de noemer Heel Holland Bakt Nog een keer.