Heel Holland Bakt!

Deze week start het vierde seizoen van het  populaire tv programma ‘Heel Holland Bakt’. Vorig jaar keken meer dan 2,8 miljoen naar de finale. Een absoluut record. Ik blijf er niet voor thuis, maar af en toe kijk ik ook. Ik vraag me dan af wat het succes is. Het komt op mij een beetje kneuterig over. Als bakker heb je vaak de neiging om te zeggen “Dat hoort niet zo!” of “Dat gaat fout!”. Het ontbreken van vakkennis wordt gecompenseerd met enthousiasme en creativiteit. Er ontstaan nieuwe producten met spannende namen volgens eigen recept. De deelnemers besteden veel aandacht aan de decoratie en de presentatie. Door het competitieve karakter proberen zij onderscheidend te zijn. Ze maken een verhaal rondom het product. Ze moeten tenslotte indruk maken op de jury.

Dit jaar presenteert André van Duin het programma. Dit zorgde vooraf al weer voor veel pr. Vanaf deze week rijdt er zelfs een tram door Amsterdam die bedrukt is met ‘Heel Holland Bakt’. In deze tram ruikt het naar appeltaart om zo nog meer aandacht te vragen voor het programma. Niet alleen een mooie pr voor ‘Heel Holland Bakt’, maar ook voor ons bakkersvak.

In de bakkerij streven we vaak naar een standaard assortiment, waarbij producten zoveel mogelijk op elkaar moeten lijken. Onderlinge verschillen ervaren we als vervelend. Producten moeten niet afwijken van de standaardnorm, want dat vraagt om uitleg naar de klant. Dat vinden we lastig. Ambacht streeft echter niet naar uniformiteit. Onderscheidend vermogen gecombineerd met vakmanschap is juist waar het om draait. Producten die afwijken van de standaard, producten met een verhaal.  Daarmee word je de winnaar! Net als bij ‘Heel Holland Bakt’.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Winnaar Heel Holland Bakt seizoen 10 bekend

Winnaar Heel Holland Bakt seizoen 10 bekend

Mercedes is de winnaar van het MAX-programma Heel Holland Bakt. Dat werd zojuist bekendgemaakt in een spannende finale. Mercedes versloeg haar medefinalisten Amel, Jan en Zineb en schreef daarmee de titel De Beste Thuisbakker van Nederland 2022/2023 op haar naam.

Jubileumseizoen Heel Holland Bakt van start

Jubileumseizoen Heel Holland Bakt van start

Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt is begonnen. Het format is voor het jubileumseizoen van dit populaire programma voor thuisbakkers niet gewijzigd. Tien thuisbakkers gaan de strijd met elkaar aan. De jury bestaat zoals altijd uit Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven en André van Duin presenteert het programma

Kandidaten nieuw seizoen Heel Holland Bakt maken zich bekend

Kandidaten nieuw seizoen Heel Holland Bakt maken zich bekend

Tien nieuwe kandidaten strijden om de titel Beste Thuisbakker van Nederland 2022-2023. Op de website van Heel Holland Bakt worden Amel, Ben, Erna, Fons, Geraldine, Ingrid, Jan, Mercedes, Sander en Zineb als deelnemers geïntroduceerd. Het tiende seizoen van Heel Holland Bakt start op zondag 18 december om 20.25 uur bij MAX op NPO 1 met een jubilieumaflevering.