Halen en brengen

1 juni 2016

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Onlangs hebben wij onze reeks OndernemersCafés afgesloten met een goed bezochte bijeenkomst in Goes. De kracht van onze ondernemersvereniging is dat wij rechtstreeks in contact staan met onze leden en zaken kunnen oppakken, die uit dit directe contact naar voren komen.

De kracht van ontmoeting zit ‘m in informatie ‘halen en brengen’. Contact maken met onze leden en met de dagelijkse praktijk is daarom voor ons zeer waardevol. Niet alle waardevolle onderwerpen zijn echter altijd even populair, maar spelen dikwijls wel een belangrijke rol in uw bedrijfsvoering.

Als NBOV buigen wij ons over veel van deze onderwerpen, zoals de cao, de vitaliteitsregeling, financieringsmogelijkheden, online ondernemen, ontslagrecht, transitievergoedingen, bedrijfsopvolging, storytelling, zoutreductie, de drogestofregeling, onderwijs en het borgen van vakkennis. Deze onderwerpen vragen veel tijd en uitleg. Juist daarom brengen wij deze zaken zoveel mogelijk naar u toe. Zo ook via onze OndernemersCafés. Want daar zitten leden, bestuursleden én kantoormedewerkers met elkaar aan tafel.

Als ik ondernemers spreek, hoor ik nogal eens het misverstand dat wij iets bepalen. Integendeel: u bepaalt, maar moet daarvoor wel uw stem laten horen. Dit kost tijd, maar levert ook iets op: het komende najaar geven wij onze campagne Online ondernemen een vervolg, starten wij (samen met de NBA en de Stichting Ambachtelijke Bakkerij) met een campagne Storytelling, wordt de kennisbank Bakkerspedia verder ingevuld en willen wij een zo goed mogelijke cao afsluiten. Bovendien hebben wij over de huidige regeling rondom de transitievergoeding het laatste woord nog niet gezegd. Kortom, er is weer veel werk aan de winkel.

Als voorzitter praat ik graag met de mensen zelf en niet over de hoofden van mensen heen. Wij blijven u daarom informeren, uw vragen beantwoorden, maar u ook vragen stellen om ‘huiswerk’ mee terug te nemen naar Gouda. Ik dank alle leden die de afgelopen weken tijd hebben gemaakt om met ons te delen wat hen bezighield of -houdt. Ik wens u een mooie zomer en we spreken elkaar snel weer.

Altijd op de hoogte blijven?