Halen en brengen

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Onlangs hebben wij onze reeks OndernemersCafés afgesloten met een goed bezochte bijeenkomst in Goes. De kracht van onze ondernemersvereniging is dat wij rechtstreeks in contact staan met onze leden en zaken kunnen oppakken, die uit dit directe contact naar voren komen.

De kracht van ontmoeting zit ‘m in informatie ‘halen en brengen’. Contact maken met onze leden en met de dagelijkse praktijk is daarom voor ons zeer waardevol. Niet alle waardevolle onderwerpen zijn echter altijd even populair, maar spelen dikwijls wel een belangrijke rol in uw bedrijfsvoering.

Als NBOV buigen wij ons over veel van deze onderwerpen, zoals de cao, de vitaliteitsregeling, financieringsmogelijkheden, online ondernemen, ontslagrecht, transitievergoedingen, bedrijfsopvolging, storytelling, zoutreductie, de drogestofregeling, onderwijs en het borgen van vakkennis. Deze onderwerpen vragen veel tijd en uitleg. Juist daarom brengen wij deze zaken zoveel mogelijk naar u toe. Zo ook via onze OndernemersCafés. Want daar zitten leden, bestuursleden én kantoormedewerkers met elkaar aan tafel.

Als ik ondernemers spreek, hoor ik nogal eens het misverstand dat wij iets bepalen. Integendeel: u bepaalt, maar moet daarvoor wel uw stem laten horen. Dit kost tijd, maar levert ook iets op: het komende najaar geven wij onze campagne Online ondernemen een vervolg, starten wij (samen met de NBA en de Stichting Ambachtelijke Bakkerij) met een campagne Storytelling, wordt de kennisbank Bakkerspedia verder ingevuld en willen wij een zo goed mogelijke cao afsluiten. Bovendien hebben wij over de huidige regeling rondom de transitievergoeding het laatste woord nog niet gezegd. Kortom, er is weer veel werk aan de winkel.

Als voorzitter praat ik graag met de mensen zelf en niet over de hoofden van mensen heen. Wij blijven u daarom informeren, uw vragen beantwoorden, maar u ook vragen stellen om ‘huiswerk’ mee terug te nemen naar Gouda. Ik dank alle leden die de afgelopen weken tijd hebben gemaakt om met ons te delen wat hen bezighield of -houdt. Ik wens u een mooie zomer en we spreken elkaar snel weer.

Dossiers
Lees ook
Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Wie bakkerij Mama van bakker Karel Goudsblom binnenstapt, staat ook meteen in de ruimte waar het deeg wordt gedraaid en de broden worden gebakken. De bakker in Zwanenburg is van huis uit beeldend kunstenaar. De visie die hij als kunstenaar heeft zet hij ook door in zijn bakkerij. “Mensen verbinden, dat is en blijft mijn voornaamste drijfveer.”

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) is er voor bakkers, ondernemers en bakkerijmedewerkers. Daarom is de stichting uiteraard present op de aankomende editie van Bakkersvak in Gorinchem op 1, 2 en 3 maart aanstaande. Net als voorgaande jaren deelt de SAB een stand met de NBA en de NBOV. Kom je langs?

NBOV wil ondernemen werkbaarder maken - een goed ondernemersklimaat voor bakkers

NBOV wil ondernemen werkbaarder maken - een goed ondernemersklimaat voor bakkers

Een goed ondernemersklimaat voor brood- en banketbakkers in het mkb - dat is het doel van brancheorganisatie NBOV. De organisatie werkt hard om te zorgen dat ‘Den Haag’ rekening houdt met de belangen van bakkers.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...