Halen en brengen

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Onlangs hebben wij onze reeks OndernemersCafés afgesloten met een goed bezochte bijeenkomst in Goes. De kracht van onze ondernemersvereniging is dat wij rechtstreeks in contact staan met onze leden en zaken kunnen oppakken, die uit dit directe contact naar voren komen.

De kracht van ontmoeting zit ‘m in informatie ‘halen en brengen’. Contact maken met onze leden en met de dagelijkse praktijk is daarom voor ons zeer waardevol. Niet alle waardevolle onderwerpen zijn echter altijd even populair, maar spelen dikwijls wel een belangrijke rol in uw bedrijfsvoering.

Als NBOV buigen wij ons over veel van deze onderwerpen, zoals de cao, de vitaliteitsregeling, financieringsmogelijkheden, online ondernemen, ontslagrecht, transitievergoedingen, bedrijfsopvolging, storytelling, zoutreductie, de drogestofregeling, onderwijs en het borgen van vakkennis. Deze onderwerpen vragen veel tijd en uitleg. Juist daarom brengen wij deze zaken zoveel mogelijk naar u toe. Zo ook via onze OndernemersCafés. Want daar zitten leden, bestuursleden én kantoormedewerkers met elkaar aan tafel.

Als ik ondernemers spreek, hoor ik nogal eens het misverstand dat wij iets bepalen. Integendeel: u bepaalt, maar moet daarvoor wel uw stem laten horen. Dit kost tijd, maar levert ook iets op: het komende najaar geven wij onze campagne Online ondernemen een vervolg, starten wij (samen met de NBA en de Stichting Ambachtelijke Bakkerij) met een campagne Storytelling, wordt de kennisbank Bakkerspedia verder ingevuld en willen wij een zo goed mogelijke cao afsluiten. Bovendien hebben wij over de huidige regeling rondom de transitievergoeding het laatste woord nog niet gezegd. Kortom, er is weer veel werk aan de winkel.

Als voorzitter praat ik graag met de mensen zelf en niet over de hoofden van mensen heen. Wij blijven u daarom informeren, uw vragen beantwoorden, maar u ook vragen stellen om ‘huiswerk’ mee terug te nemen naar Gouda. Ik dank alle leden die de afgelopen weken tijd hebben gemaakt om met ons te delen wat hen bezighield of -houdt. Ik wens u een mooie zomer en we spreken elkaar snel weer.

Dossiers
Lees ook
NBOV wil ondernemen werkbaarder maken - een goed ondernemersklimaat voor bakkers

NBOV wil ondernemen werkbaarder maken - een goed ondernemersklimaat voor bakkers

Een goed ondernemersklimaat voor brood- en banketbakkers in het mkb - dat is het doel van brancheorganisatie NBOV. De organisatie werkt hard om te zorgen dat ‘Den Haag’ rekening houdt met de belangen van bakkers.

Historische decemberfeitjes

Historische decemberfeitjes

Wie bedacht de kerststol? Waar komt het bladerdeeg van onze kerstkransen oorspronkelijk vandaan? En sinds wanneer eten we oliebollen rondom Oud & Nieuw? Weet jij het? Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft antwoord!

Concurrent of collega?

Concurrent of collega?

Industrie en ambacht worden vaak neergezet als twee uitersten die niet met elkaar verenigbaar zijn. In verschillende branches zijn dan ook al vele notities geschreven om aan te tonen waar het verschil tussen de twee zit. Toch wringt het, en daarom keek ik de definitie van industrie er nog eens op na.

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...