Geluksmomentje?

2017-11-22 blog 40

Vorige week kreeg ik een appje met een video en de tekst: Unboxing, I love it! Op de video staat een vriend van me. Hij maakt een pakket open met daarin de allernieuwste zilveren Nespresso. Tijdens het openmaken deelt hij zijn indrukken en geluk. Hij laat zien hoe blij hij is met zijn nieuwe aankoop. Erg leuk om te zien dat hij zijn gevoel van geluk deelt. Ik word er ook blij van. Later kom ik hem tegen. Hij vertelt dat hij het filmpje van het openmaken van het nieuwe Nespresso apparaat al heel vaak heeft bekeken op internet. Hij is verbaasd dat ik dit nog nooit heb gedaan. Unboxing is een hit op internet. Het geeft de koper een reëel beeld van hetgeen dat hij op internet bestelt. Het brengt de online aankoop nog dichter bij een fysieke aankoop in een winkel. Je hebt bijna het gevoel dat je het product, net als in de winkel, voelt voordat je over gaat tot aankoop. Het versterkt de internet aankopen nog meer! Unboxing zorgt voor een geluksmomentje bij de klant.

Een geluksmomentje is een belangrijke reden waarom een klant bij jou koopt. Misschien wel de belangrijkste! Een bezoek aan onze bakkerswinkel zit vol met geluksmomentjes. Maar zijn we ons hier wel van bewust? En maken we hier voldoende gebruik van? In onze winkel bezorgt niet alleen de aankoop voor een geluksmomentje maar het gehele bezoek. Het begint eigenlijk al voor het bezoek. Het halen van vers brood in de ochtend is voor veel klanten het ultieme gevoel van geluk tijdens vakanties. Een welgemeende begroeting, de geur van vers gebakken brood of speculaas, het vooraf mogen proeven van je aankoop, een krentenbolletje voor je kinderen, een kop koffie tijdens het wachten. Het zijn er te veel om op te noemen. Het klinkt allemaal zo gewoon. Met de feestdagen voor deur een mooi voornemen. Geef je klanten geluksmomentjes cadeau. Zo maak je het verschil met online winkelen.

 
Lees ook
Hoe ga je om met de zomerhitte op de winkelvloer?

Hoe ga je om met de zomerhitte op de winkelvloer?

De komende dagen loopt het kwik hoog op. Volgens de voorspellingen kan het op sommige plaatsen wel 37°C worden. Dit betekent dat de bakker in de winkel maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft drie tips.

Steunmaatregelen gelden nu ook voor bakkerijen

Steunmaatregelen gelden nu ook voor bakkerijen

Vanwege de coronacrisis heeft de overheid verschillende steunmaatregelen voor bedrijven in het leven geroepen. Bakkerswinkels konden hier al gebruik van maken, maar bakkerijen nog niet. Dankzij een lobby van NBOV komt deze laatste groep nu ook in aanmerking voor de steunmaatregelen.

Spring in op de feestdagen van mei!

Spring in op de feestdagen van mei!

Bevrijdingsdag, Moederdag, Hemelvaart en Pinksteren. In de maand mei valt meer dan genoeg te beleven! Stichting Ambachtelijke Bakkerij zet de dagen waar de bakker op in kan springen op een rij.

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie voor lange termijn zal je bezig zijn met het bakken van diverse broodsoorten. Door overname is er momenteel behoeft aan extra...

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Je gaat aan de slag als allround broodbakker waarbij je naast alle reguliere werkzaamheden ook ondersteunt in het aansturen van de bakkers. Hierbij...