Geluksmomentje?

2017-11-22 blog 40

Vorige week kreeg ik een appje met een video en de tekst: Unboxing, I love it! Op de video staat een vriend van me. Hij maakt een pakket open met daarin de allernieuwste zilveren Nespresso. Tijdens het openmaken deelt hij zijn indrukken en geluk. Hij laat zien hoe blij hij is met zijn nieuwe aankoop. Erg leuk om te zien dat hij zijn gevoel van geluk deelt. Ik word er ook blij van. Later kom ik hem tegen. Hij vertelt dat hij het filmpje van het openmaken van het nieuwe Nespresso apparaat al heel vaak heeft bekeken op internet. Hij is verbaasd dat ik dit nog nooit heb gedaan. Unboxing is een hit op internet. Het geeft de koper een reëel beeld van hetgeen dat hij op internet bestelt. Het brengt de online aankoop nog dichter bij een fysieke aankoop in een winkel. Je hebt bijna het gevoel dat je het product, net als in de winkel, voelt voordat je over gaat tot aankoop. Het versterkt de internet aankopen nog meer! Unboxing zorgt voor een geluksmomentje bij de klant.

Een geluksmomentje is een belangrijke reden waarom een klant bij jou koopt. Misschien wel de belangrijkste! Een bezoek aan onze bakkerswinkel zit vol met geluksmomentjes. Maar zijn we ons hier wel van bewust? En maken we hier voldoende gebruik van? In onze winkel bezorgt niet alleen de aankoop voor een geluksmomentje maar het gehele bezoek. Het begint eigenlijk al voor het bezoek. Het halen van vers brood in de ochtend is voor veel klanten het ultieme gevoel van geluk tijdens vakanties. Een welgemeende begroeting, de geur van vers gebakken brood of speculaas, het vooraf mogen proeven van je aankoop, een krentenbolletje voor je kinderen, een kop koffie tijdens het wachten. Het zijn er te veel om op te noemen. Het klinkt allemaal zo gewoon. Met de feestdagen voor deur een mooi voornemen. Geef je klanten geluksmomentjes cadeau. Zo maak je het verschil met online winkelen.

 
Lees ook
December: een maand om te delen

December: een maand om te delen

Een ambachtelijke bakker heeft in de decembermaand geen bijzondere feestdagen of opvallende data nodig. Deze maand ligt je winkel boordevol heerlijke decemberproducten; de een nog mooier dan de ander. Vertel je klanten over de achtergrond en herkomst van al deze lekkernijen. December staat immers in het teken van delen.

Chocolaterie Pierre wil het gevoel van een goed hotel uitstralen

Chocolaterie Pierre wil het gevoel van een goed hotel uitstralen

Zodra je de deur binnenstapt, wil je ergens gaan zitten met een krantje, een lekker bakkie en een bonbon. En dat was precies de bedoeling van de nieuwe inrichting van Chocolaterie Pierre in de Hoofdstraat in Hillegom. “We hebben goed gekeken naar het gevoel dat de betere hotels hun gasten geven”, vertellen Gert en Karin van Soest.

November: onderweg naar de donkere dagen

November: onderweg naar de donkere dagen

In november kun je je snor laten staan, alvast eens je carnavalskleding passen of aanschuiven bij het Nationaal Schoolontbijt. Sinterklaas komt aan en langzaam maar zeker leven we toe naar de kortste dag van het jaar en de donkere dagen voor kerst. Een gezellige periode, met veel mooie lekkernijen van de bakker!

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...