Cees-Bakker-211x300 Cees Bakker

Excelleren, uitblinken, overtreffen, schitteren en onderscheiden. Een aantal mooie woorden die ik de afgelopen tijd veel hoor in het vakonderwijs. Een manier vinden om het ‘beste’ uit jezelf te halen en niet kijken naar de minimaal, maar maximaal te behalen prestaties. Op het ROC van Amsterdam en bij de vakgroep Junior College van Bakery Nexus zijn we hier actief mee bezig.

Om te excelleren, moet je gemotiveerd worden en de juiste begeleiding krijgen. Interesse, competentie, relatie en autonomie zijn hiervoor hele belangrijke onderdelen! De studenten iets geven

waarmee zij hun vakmanschap kunnen verbeteren. Uitdagende opdrachten geven, maar wel haalbaar! Goed contact met het bedrijfsleven (stagebedrijf) en na oefenen/trainen iets uiteindelijk zelfstandig kunnen doen.

Nexus Junior College geeft masterclasses en demonstraties op vakscholen waarbij rekening wordt gehouden met al deze onderdelen, op alle niveaus. De populariteit van vakwedstrijden groeit en zorgt voor excelleren.

In januari is er weer een kwalificatiewedstrijd van Skills waar 24 studenten van twaalf bakkersvakopleidingen gaan strijden om acht plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen in de Amsterdam RAI, die in maart plaatsvindt. Echt gaaf om te zien hoe studenten zichzelf in korte tijd overtreffen door deelname aan een vakwedstrijd en hoe stagebedrijven deze studenten coachen en motiveren!

  • #lekker bezig met je vak!
  • Zoete groet,
  • Cees Bakker
  • Docent ROC van Amsterdam

Altijd op de hoogte blijven?