Dubbel

Michelle de Koning_uitsnede

Op sommige dagen voelt het zo dubbel. Gewoon je werk doen terwijl de wereld onder een pandemie gebukt gaat. Geen kus voor mijn moeder, wel bijeenkomsten met meer dan vijftig mensen, van wie ik een groot deel niet ken. Alles op afstand, maar in de supermarkt wel iemand die haast heeft en snel even voor me langs iets uit een schap pakt. Geen knuffel voor een vriendin die het moeilijk heeft met de eenzaamheid die deze tijd met zich meebrengt, wel een beursbezoek later deze maand.

Mensen die zich aan alle regels houden en mensen die steeds meer regels negeren omdat het zo niet vol te houden is. Landen waar je de ene dag heen mag en de andere dag niet meer. Allemaal zo dubbel. En daarmee ook ingewikkeld. Want waar kun je nu op sturen, zowel persoonlijk als op werkgebied? Hoe
gaat het najaar eruitzien? Evenementen worden soms toch weer afgelast of krijgen een andere vorm. Kinderen gaan weer naar school – al dan niet met mondkapjes – en is dat een risico? Gaan we straks weer in lockdown of lukt het om dat te vermijden?

Als je een eigen zaak hebt moet je wel vooruitkijken. De onzekerheid kun je niet voor zijn, maar je kunt er wel vanuit je eigen kracht op voorsorteren. En de afgelopen periode hebben we gelukkig kunnen zien dat bakkers en andere versondernemers de crisis in het algemeen goed doorstaan (helaas niet allemaal, ook dat is weer heel dubbel).

Om u te helpen uit te gaan van eigen kracht, maakten wij dit nummer vol inspiratie. Met passie voor brood, ontwikkelingen op machinegebied, jonge mensen die producten ontwikkelen, een nieuwe voorzitter die de NBOV meer op het netvlies wil brengen en, zoals altijd, recepten en boeken. Met al deze artikelen bieden we hopelijk wat tegenwicht voor alle onzekerheid van deze tijd. Omdat de wereld – hoe dubbel ook – toch doordraait. We gaan elke dag weer naar ons werk en moeten ons hoofd boven water zien te houden. Met dubbele inzet.

Dossiers
Lees ook
Supermarkten moeten kleinere winkeliers helpen handhaven

Supermarkten moeten kleinere winkeliers helpen handhaven

Tijdens de corona-persconferentie van dinsdagavond zei premier Mark Rutte dat "supermarkten meer moeten doen om coronaregels te kunnen naleven." Directeur Marc Jansen van supermarktkoepel CBL reageert verbaasd.

'Ik wilde kennismaken met verschillende manieren van bakken'

'Ik wilde kennismaken met verschillende manieren van bakken'

Bakkerszonen die hun ouders achternagaan, of buitenstaanders die plotseling gegrepen worden door het vak: de bakkers in Nederland zijn van zeer wisselende komaf. Of ze komen erachter dat ze liever iets anders doen dan bakken. Gelukkig kan dat ook binnen de branche: die biedt een breed scala aan carrièrekansen. Vandaag deel 2 met Giel Vermeulen.

Decemberdrukte? De bezem erdoor!

Decemberdrukte? De bezem erdoor!

Ondernemen is soms kunst- en vliegwerk. Drukke periodes, krappe bezetting of een combinatie daarvan vormen een belangrijke bron van stress. De NBOV zet acht tips op een rij om ook in drukke tijden overzicht te houden, en producten, hygiëne en allergeneninformatie te borgen. Zo voorkomt u dat de decemberproductie in de knel komt.

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...