Digitale gastvrijheid

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Wij (banket)bakkers staan vaak bekend om de aimabele sfeer in onze winkels. Het is er gezellig, het ruikt er lekker, je komt er buurtgenoten tegen en – als het goed is – staan de verkoopmedewerkers de klanten vriendelijk en geïnteresseerd te woord. Met de toename van online verkopen bestaat soms de angst dat deze sfeer verloren zou gaan. Maar niets is minder waar. Ook online is gastvrijheid mogelijk. Tijdens onze themaprogramma ‘Digitale gastvrijheid’ dat wij half april

organiseerden (zie het artikel op pagina 14 en verder), werd eens te meer duidelijk dat de bakker op de hoek op vele manieren bereikbaar en aaibaar kan zijn. Soms spreek ik leden die sinds kort een webshop hebben. ‘Het werkt niet’, hoor ik dan. Maar om dit voor de ambachtelijke bakkerij betrekkelijke nieuwe fenomeen te laten werken, zullen we er wel ons best voor moeten doen.

Online ondernemen zal voor onze beroepsgroep nooit de vervanging van de winkel worden, maar u krijgt er gewoon een extra filiaal bij met een potentieel dat verder reikt dan uw eigen buurt. Daadwerkelijk omzet genereren voor dit nieuwe digitale filiaal, vraagt om een andere aanpak. Digitaal gastheerschap bestaat uit verschillende elementen die elkaar bij een slimme toepassing goed kunnen versterken. De NBOV biedt daarom praktische tips voor gastvrije social media, websites, webshops en de daarbij behorende fotografie.

Uw hoofd in het zand steken, heeft geen zin. Online verkoop van voedingsproducten is inmiddels een gegeven en groeiend. Het is wel verstandig de toepassing van uw eigen digitale omgeving af te stemmen op uw bedrijfscultuur. Want u moet zichzelf blijven herkennen en herkenbaar blijven voor uw klanten. Bent u van huis uit niet zo handig in digitaal ondernemen? Vraag dan hulp. Want één ding is duidelijk: ook al hebben wij één van de oudste beroepen ter wereld, de ambachtelijke bakkerij mag geen museumstuk worden. Met digitale gastvrijheid komt het traditionele ambacht ook op het netvlies van de volgende generatie. Dus, bekijk ook vanuit uw eigen perspectief de mogelijkheden hiervoor.

Tot op Facebook, Twitter of WhatsApp...

Dossiers
Lees ook
NBOV wil ondernemen werkbaarder maken - een goed ondernemersklimaat voor bakkers

NBOV wil ondernemen werkbaarder maken - een goed ondernemersklimaat voor bakkers

Een goed ondernemersklimaat voor brood- en banketbakkers in het mkb - dat is het doel van brancheorganisatie NBOV. De organisatie werkt hard om te zorgen dat ‘Den Haag’ rekening houdt met de belangen van bakkers.

Laat van je horen, juist in december!

Laat van je horen, juist in december!

December: de drukste maand van het jaar. Zowel in de bakkerij als in de winkels is het deze weken flink aanpoten geblazen. Daardoor schiet het gebruik van social media er wellicht bij in. Zonde! Want juist in deze maand kun je met al die heerlijke decemberlekkernijen de klant verleiden, informeren én naar je winkel(s) lokken! Laat je daarom ondersteunen...

Concurrent of collega?

Concurrent of collega?

Industrie en ambacht worden vaak neergezet als twee uitersten die niet met elkaar verenigbaar zijn. In verschillende branches zijn dan ook al vele notities geschreven om aan te tonen waar het verschil tussen de twee zit. Toch wringt het, en daarom keek ik de definitie van industrie er nog eens op na.

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...