Digitale gastvrijheid

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Wij (banket)bakkers staan vaak bekend om de aimabele sfeer in onze winkels. Het is er gezellig, het ruikt er lekker, je komt er buurtgenoten tegen en – als het goed is – staan de verkoopmedewerkers de klanten vriendelijk en geïnteresseerd te woord. Met de toename van online verkopen bestaat soms de angst dat deze sfeer verloren zou gaan. Maar niets is minder waar. Ook online is gastvrijheid mogelijk. Tijdens onze themaprogramma ‘Digitale gastvrijheid’ dat wij half april

organiseerden (zie het artikel op pagina 14 en verder), werd eens te meer duidelijk dat de bakker op de hoek op vele manieren bereikbaar en aaibaar kan zijn. Soms spreek ik leden die sinds kort een webshop hebben. ‘Het werkt niet’, hoor ik dan. Maar om dit voor de ambachtelijke bakkerij betrekkelijke nieuwe fenomeen te laten werken, zullen we er wel ons best voor moeten doen.

Online ondernemen zal voor onze beroepsgroep nooit de vervanging van de winkel worden, maar u krijgt er gewoon een extra filiaal bij met een potentieel dat verder reikt dan uw eigen buurt. Daadwerkelijk omzet genereren voor dit nieuwe digitale filiaal, vraagt om een andere aanpak. Digitaal gastheerschap bestaat uit verschillende elementen die elkaar bij een slimme toepassing goed kunnen versterken. De NBOV biedt daarom praktische tips voor gastvrije social media, websites, webshops en de daarbij behorende fotografie.

Uw hoofd in het zand steken, heeft geen zin. Online verkoop van voedingsproducten is inmiddels een gegeven en groeiend. Het is wel verstandig de toepassing van uw eigen digitale omgeving af te stemmen op uw bedrijfscultuur. Want u moet zichzelf blijven herkennen en herkenbaar blijven voor uw klanten. Bent u van huis uit niet zo handig in digitaal ondernemen? Vraag dan hulp. Want één ding is duidelijk: ook al hebben wij één van de oudste beroepen ter wereld, de ambachtelijke bakkerij mag geen museumstuk worden. Met digitale gastvrijheid komt het traditionele ambacht ook op het netvlies van de volgende generatie. Dus, bekijk ook vanuit uw eigen perspectief de mogelijkheden hiervoor.

Tot op Facebook, Twitter of WhatsApp...

Dossiers
Lees ook
Mens of machine?

Mens of machine?

Zijn machines een kans of een bedreiging? Dat was de eerste vraag die in mij opkwam toen ik het thema ‘bakkerijmachines’ van deze editie van Bakkers in Bedrijf zag. De vraag stellen, was hem eigenlijk ook beantwoorden, want wie slaat de slagroom nog met de hand op?

Let op de berekening van heffingen

Let op de berekening van heffingen

U betaalt misschien te veel waterschapsbelasting, omdat sommige waterschappen ervan uitgaan dat bakkerijen al het gebruikte water lozen, terwijl een deel daarvan natuurlijk in de producten terechtkomt. Hoe zit dat? De NBOV krijgt steeds vaker vragen van bakkers over de hoogte van de waterschapsbelasting: de heffing voor het gebruik van water en de...

Bakkers en slagers komen bijeen op Bibac Plus

Bakkers en slagers komen bijeen op Bibac Plus

Antwerpen Expo staat van 22 tot en met 25 september in het teken van Bibac Plus 2019. Deze vakbeurs voor bakkers, slagers en traiteurs biedt een overzicht van de nieuwste producten en diensten. Daarnaast zijn er veel proeverijen, demonstraties en wedstrijden.

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...