Die eerste indruk

Sandra Pluim_Stichting Ambachtelijke Bakkerij_groot

Ik wens je veel medewerkers! Een wens die een negatieve klank en betekenis heeft, maar die momenteel toch best relevant is. Horeca­zaken zitten na maandenlange sluiting meer dan ooit te springen om goede medewerkers en ook ambachtelijke bakkers zijn naarstig op zoek naar collega’s.

Tijdens de zomermaanden zullen er diverse vakantiekrachten in je bedrijf aan het werk zijn. Zij zijn er wellicht tijdelijk, maar toch is het belangrijk om ook in hen te investeren. Iedere medewerker op de winkelvloer kan je bedrijf namelijk maken of kraken. Zij zijn voor je klanten het eerste aanspreekpunt en een van de belangrijkste (communicatie)factoren tijdens hun bezoek. Zorg daarom dat ook je tijdelijke krachten een uitstekende indruk achterlaten. Dat zij mogelijk niet alles weten, is niet erg. Het gaat er vooral om dat zij weten hoe zij met vragen én met de klant moeten omgaan.

Hoe werk jij tijdelijke krachten in? Besteed je voldoende aandacht aan hen? Kennen ze je producten, weten ze welke verpakkingen ze moeten gebruiken, waar ze alles wat ze nodig hebben kunnen vinden? Weten ze waar ze terechtkunnen met vragen en wie zij moeten inschakelen wanneer er bijvoorbeeld een ontevreden klant of een medewerker van de NVWA voor hun neus staat? Voor jou is zoveel vanzelfsprekend binnen het bedrijf. Voor nieuwe krachten, zeker wanneer ze nog jong zijn, is alles nieuw en vaak ook indrukwekkend.

Wie geen tijd neemt om een medewerker fatsoenlijk in te werken, zal later zeer waarschijnlijk tijd moeten maken voor het afhandelen van klachten of het oplossen van problemen. Neem daarom de rust en de ruimte om je vakantiehulpen vertrouwd te maken met je bedrijf – zelfs als je weet dat ze hooguit zes weken bij je rondlopen. Ook zij maken een indruk op je klant. Dan kan het maar beter een heel goede indruk zijn.

Ik wens je een mooie zomer toe, met veel medewerkers!

Sandra Pluim,
coördinator Stichting Ambachtelijke Bakkerij

 

Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Stichting Ambachtelijke Bakkerij
Tel. 088 - 66 693 33
info@ambachtelijkebakkerij.nu

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Bakkerij Broodje van Eigen Deeg moet dicht op zondagochtend

Bakkerij Broodje van Eigen Deeg moet dicht op zondagochtend

Bakkerij Broodje van Eigen Deeg in Groningen moet voortaan op zondagochtend gesloten zijn. Zeven jaar lang was de zaak op zondag vroeg open, maar dat bleek tegen de regels. Naar aanleiding van een klacht liet de gemeente de eigenaars weten dat de bakkerij per direct dicht moet blijven op zondagochtend.

Recht op billijke ontslagvergoeding?

Recht op billijke ontslagvergoeding?

Veel werkgevers weten niet dat een werknemer na op­zegging van de arbeidsovereenkomst met instemming van het UWV, de kanton­rechter alsnog om een billijke vergoeding kan vragen.

Vijf redenen om naar Sigep 2023 te gaan

Vijf redenen om naar Sigep 2023 te gaan

De 44e editie van Sigep vindt plaats van 21 tot en met 25 januari 2023. Het Expo Centre in het Italiaanse Rimini staat die dagen volledig in het teken van ijs, banket, brood, chocolade en koffie. Vakblad IJs geeft vijf redenen om deze beurs te bezoeken.