Chocosutra

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

U denkt misschien: gaat Den Otter in deze moeilijke periode nou een verhaal vertellen over chocolade? Het antwoord is: ja. Op het moment dat ik dit schrijf, heeft de overheid een flink pakket aan maatregelen afgekondigd om bedrijven tijdens de coronacrisis te ondersteunen. Om mij heen zie ik vele bakkers creatieve oplossingen bedenken, zodat ze kunnen doen waar ze goed in zijn: mensen voorzien van een belangrijke eerste levensbehoefte, en van producten waarvan ze toch een beetje kunnen genieten. Wat ons de komende weken zullen brengen, weet echter niemand. Daarom wil ik u inspireren. Met een verhaal over chocola.

Voor de PUM, een vrijwilligersorganisatie voor duurzame ontwikkeling van het mkb in ontwikkelingslanden en opkomende markten, ga ik al een aantal jaren op missie. Mijn specialiteit is daarbij chocolade, of eigenlijk couverture. Bali Bonbon heb ik mede opgezet, en ook Chocolate Junction in Bangalore, dat ik ben begonnen met ongeveer vijf medewerkers. Nu staat daar een bedrijf met honderd werknemers; een prachtig staaltje ondernemerschap, toch?

Als ik zie wat er allemaal al gebeurt in warme landen als India, Peru en Bali, dan is Nederland bij uitstek geschikt voor de productie en verkoop van chocolade. Ik herinner u aan de positieve eigenschappen die chocolade zou hebben: het helpt bij afvallen, beschermt tegen de zon, is cholesterolverlagend, goed voor zwangere vrouwen, hart en hersenen, en kan diabetes voorkomen. Last but not least: je wordt er gelukkiger van, want door het stofje endorfine voelt chocolade als verliefdheid!

Chocolade is dus een mooi product. Het verhaal erachter is nog mooier. Wij als specialisten zijn de aangewezen personen om er alles over te vertellen, zodat het niet alleen gaat smaken, maar ook gaat leven. Met dit bruine goedje hebben we goud in handen. Maak daar gebruik van, juist in deze moeilijke tijden.

 

 

Lees ook
Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet meer ruimte voor impulsaankopen

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet meer ruimte voor impulsaankopen

Met het vervallen van de reserveringsplicht in de horeca ziet de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum de komende zomermaanden lichtelijk positief in. “We zijn er nog lang niet, en omzet inhalen zal niet meer lukken. Maar we zijn blij elke verruiming van de maatregelen”, aldus voorzitter Teun Loonen.

Easyfairs: Bezoekers spreken vertrouwen uit in Empack Utrecht 2020

Easyfairs: Bezoekers spreken vertrouwen uit in Empack Utrecht 2020

Beursorganisator Easyfairs is klaar voor de organisatie van Empack Utrecht 2020. De vakbeurs voor de verpakkingsindustrie stond in eerste instantie gepland in maart, maar is vanwege het coronavirus verplaatst naar 15, 16 en 17 september 2020. Inmiddels heeft Easyfairs alle denkbare protocollen klaarstaan om verpakkingsprofessionals op een veilige en...

Houwers Groep organiseert live Q&A's op Facebook

Houwers Groep organiseert live Q&A's op Facebook

Hoe kun je er voor zorgen dat jouw omgeving zo coronaproof mogelijk is? Veel ondernemers hebben vragen over voedselveiligheid en hygiëne in deze tijd. Daarom organiseert Houwers Groep tot de bouwvak elke vrijdag een live Q&A op Facebook.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...