Chocosutra

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

U denkt misschien: gaat Den Otter in deze moeilijke periode nou een verhaal vertellen over chocolade? Het antwoord is: ja. Op het moment dat ik dit schrijf, heeft de overheid een flink pakket aan maatregelen afgekondigd om bedrijven tijdens de coronacrisis te ondersteunen. Om mij heen zie ik vele bakkers creatieve oplossingen bedenken, zodat ze kunnen doen waar ze goed in zijn: mensen voorzien van een belangrijke eerste levensbehoefte, en van producten waarvan ze toch een beetje kunnen genieten. Wat ons de komende weken zullen brengen, weet echter niemand. Daarom wil ik u inspireren. Met een verhaal over chocola.

Voor de PUM, een vrijwilligersorganisatie voor duurzame ontwikkeling van het mkb in ontwikkelingslanden en opkomende markten, ga ik al een aantal jaren op missie. Mijn specialiteit is daarbij chocolade, of eigenlijk couverture. Bali Bonbon heb ik mede opgezet, en ook Chocolate Junction in Bangalore, dat ik ben begonnen met ongeveer vijf medewerkers. Nu staat daar een bedrijf met honderd werknemers; een prachtig staaltje ondernemerschap, toch?

Als ik zie wat er allemaal al gebeurt in warme landen als India, Peru en Bali, dan is Nederland bij uitstek geschikt voor de productie en verkoop van chocolade. Ik herinner u aan de positieve eigenschappen die chocolade zou hebben: het helpt bij afvallen, beschermt tegen de zon, is cholesterolverlagend, goed voor zwangere vrouwen, hart en hersenen, en kan diabetes voorkomen. Last but not least: je wordt er gelukkiger van, want door het stofje endorfine voelt chocolade als verliefdheid!

Chocolade is dus een mooi product. Het verhaal erachter is nog mooier. Wij als specialisten zijn de aangewezen personen om er alles over te vertellen, zodat het niet alleen gaat smaken, maar ook gaat leven. Met dit bruine goedje hebben we goud in handen. Maak daar gebruik van, juist in deze moeilijke tijden.

 

 

Lees ook
Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? Vier medewerkers vertellen hoe zij de coronatijd ervaren.

Afstand houden blijkt lastig in de dagelijkse praktijk

Afstand houden blijkt lastig in de dagelijkse praktijk

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? Vier medewerkers vertellen in Bakkers in bedrijf nummer 6 hoe zij de coronatijd ervaren. Hier alvast één...

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet meer ruimte voor impulsaankopen

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum ziet meer ruimte voor impulsaankopen

Met het vervallen van de reserveringsplicht in de horeca ziet de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum de komende zomermaanden lichtelijk positief in. “We zijn er nog lang niet, en omzet inhalen zal niet meer lukken. Maar we zijn blij elke verruiming van de maatregelen”, aldus voorzitter Teun Loonen.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...