Binnen en buiten

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Onlangs zag ik op sociale media de open dag van de nieuwe productielocatie van Irma en Eric van Otten uit Enter voorbijkomen. Wat een plaatje - en wat een waanzinnig mooie omgeving om in te mogen werken!

Ook op veel andere plaatsen zie ik dat er druk verbouwd, gerestyled of verplaatst wordt. Niet alleen uw product bepaalt immers de beleving van uw onderneming, ook de omgeving waarin gewerkt wordt. Dat geldt voor de bakkerij én voor de winkels. Ons product verandert: de presentatie is er inmiddels een integraal onderdeel van.

Loopt u weleens binnen bij de supermarkten? U kunt op inspiratiereis naar vele plekken op de wereld, maar bij de supermarkt om de hoek is minstens net zo veel te zien. Aldi, Lidl en ook Albert Heijn hebben onze producten gekozen als speerpunt om publiek te trekken. Dat kunnen ze niet met een enkel schap vol plastic zakken met broodjes. Daarom verschijnen er grote en complete ‘vers’-broodschappen op een prominente plek in de winkel. Klanten kunnen er niet omheen, al zouden ze dat willen. Wat kun je daarmee als ambachtelijke bakker? Betekent het dat u uw interieur, of misschien zelfs de hele winkel ingrijpend moet verbouwen?

Ik weet als geen ander dat zulke beslissingen veel geld kunnen kosten. Maar wellicht hoeft u het niet zo groot te maken. U kunt ook de interieurs van uw producten veranderen en aanpassen aan de trends en smaak van nu. Geef dus uw ogen goed de kost, en maak een plan hoe u in úw omgeving de beste producten kunt verkopen. En weet u zeker dat u uw klant kent? Het NBC heeft een tool waarmee zij uw marktgebied in kaart brengen. Ik zou daar zeker gebruik van maken als u ingrijpende plannen maakt.

Jos den Otter

Voorzitter NBOV

Lees alle columns van Jos den Otter in het dossier NBOV!

Dossiers
Lees ook
Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

Genootschap organiseert congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'

Veel bakkers kampen met een tekort aan kwalitatief goed personeel. Daarnaast kampt de branche ook met een gebrek aan kandidaten voor de opvolging. Daarom organiseert het Genootschap voor de Bakkerij op 12 september voor leden en niet-leden het congres 'Personeelstekort in de MKB-bakkerij'.

südback 2019: lekkere geuren alom

südback 2019: lekkere geuren alom

In de hallen verspreiden zich lekkere geuren, smaak, kwaliteit en ambacht gaan hand in hand met genot, technische innovaties en actuele trends: de südback die van 21 tot 24 september 2019 wordt gehouden, staat vast genoteerd op de kalenders van het bakkersgilde. Dan wordt de beurs in Stuttgart weer het brancheverzamelpunt van het bakkers- en banketbakkersambacht....

Inschrijven voor achtste editie Tour de Bakker

Inschrijven voor achtste editie Tour de Bakker

Netwerken op een ontspannen manier in de bakkerijbranche. Dat kan tijdens Tour de Bakker op dinsdag 10 september. Een middag fietsen of wandelen met vakgenoten door de Loonse en Drunense duinen; bijpraten, ervaringen uitwisselen en het laatste nieuws delen.

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Wij zijn op zoek naar een banketbakker die kwaliteit hoog in het vaandel staan heeft en in staat is om zijn of haar collega`s te motiveren. Je komt in een moderne...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het vervaardigen...

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

De productieleider zorgt voor een juiste planning van medewerkers en een juiste aansturing voor de dag. Daarnaast zie je toe op de kwaliteit en hygiëne op de...