#Bakkersvak

Bakery Nexus - Tim - Bakery Institute

Bakery-Nexus-Tim-Bakery-Institute_2-200x300 Tim van Dalen
Bakker bij de Bakkerszonen
Docent bij Bakery Institute

Of ik de column over Bakkersvak wil doen dit jaar? Ik zou er zelf twee dagen als exposant staan en er dus wel iets over kunnen schrijven, dacht ik vooraf. Toen wist ik nog niet dat de beurs voor mij niet veel meer zou zijn dan mijn eigen stand en de route naar het toilet, waarbij ik steeds haastig langs dezelfde exposanten liep. De inspiratie die ik verwacht had op te doen, bleef daardoor zeer beperkt.

Wat doet iemand van deze tijd dan vervolgens om toch een stukje te kunnen schrijven? Die voert hashtag Bakkersvak in de zoekbalk van verschillende sociale media in en bekijkt vervolgens wat er tijdens dat evenement de wereld in is geslingerd. Dat kan een aardig beeld geven. Ik telde een schamele zestig Instagram-foto’s, een handvol tweets op Twitter, een paar Facebook-posts en een door Bakkersvak zelf gemaakte vlog, waarin een dame standhouders interviewt maar waarvan de geluidskwaliteit zo slecht is dat het nauwelijks te verstaan is. Opvallend!

Waar de rest van de wereld alles wat hij mooi, interessant of leuk vindt direct deelt met wie het dan ook maar zien wil, blijven de bakkers steken bij een handjevol berichten. Hoe kan dat? Te druk? Nog niet geland? Maar wat is het jammer! In dit prachtige vak kan zoveel moois worden gedeeld. Ik zelf volg tientallen bakkers vanuit alle windstreken, een bron van inspiratie. Daarom hierbij: kom op bakkers, deel al het moois wat je te delen hebt met ons! Maak een foto van deegstukjes op een bakplaat. Gooi er een leuke filter over en klik share of ga live op het moment dat je de oven leeg trekt… Wie weet verkoop je er nog meer brood door ook.

Dossiers
Lees ook
Maurits van der Vooren wint Dutch Pastry Award

Maurits van der Vooren wint Dutch Pastry Award

De twintigste editie van de Dutch Pastry Award kende een ‘outsider’ als winnaar: Maurits van der Vooren. Hij begon zijn carrière als chef, raakte steeds meer geïnteresseerd in het patisseriedeel van de keuken en ging er met de hoofdprijs vandoor. Komend jaar is hij aspirant-lid van het Nederlands Patisserie Team. Traditioneel...

Actie Bakery Nexus viel niet bij iedereen in goede aarde

Actie Bakery Nexus viel niet bij iedereen in goede aarde

Columnist Maud kon nog wel extra aandacht gebruiken vond Bakery Nexus en geen betere plek dan Bakkersvak 2019 om de bakkersbranche te confronteren met het rebelse karakter. Daar hoorde dan ook een anders-dan-anders-actie bij. Ondanks het weer bonden Bakery Nexus-leden zondag en maandag zakjes met mout aan autospiegels op het parkeerterrein. Deze waaiden...

Chocola, ijs, likeur en broodbakken op Bakkersvak

Chocola, ijs, likeur en broodbakken op Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties. De stand van Callebaut is een en al chocolade. De Chocblocks, uitgestald voor de stand, trekken direct de aandacht. “De inspiratie voor de Chocblocks deed Callebaut op tijdens de World...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...