#Bakkersvak

Bakery Nexus - Tim - Bakery Institute

Bakery-Nexus-Tim-Bakery-Institute_2-200x300 Tim van Dalen
Bakker bij de Bakkerszonen
Docent bij Bakery Institute

Of ik de column over Bakkersvak wil doen dit jaar? Ik zou er zelf twee dagen als exposant staan en er dus wel iets over kunnen schrijven, dacht ik vooraf. Toen wist ik nog niet dat de beurs voor mij niet veel meer zou zijn dan mijn eigen stand en de route naar het toilet, waarbij ik steeds haastig langs dezelfde exposanten liep. De inspiratie die ik verwacht had op te doen, bleef daardoor zeer beperkt.

Wat doet iemand van deze tijd dan vervolgens om toch een stukje te kunnen schrijven? Die voert hashtag Bakkersvak in de zoekbalk van verschillende sociale media in en bekijkt vervolgens wat er tijdens dat evenement de wereld in is geslingerd. Dat kan een aardig beeld geven. Ik telde een schamele zestig Instagram-foto’s, een handvol tweets op Twitter, een paar Facebook-posts en een door Bakkersvak zelf gemaakte vlog, waarin een dame standhouders interviewt maar waarvan de geluidskwaliteit zo slecht is dat het nauwelijks te verstaan is. Opvallend!

Waar de rest van de wereld alles wat hij mooi, interessant of leuk vindt direct deelt met wie het dan ook maar zien wil, blijven de bakkers steken bij een handjevol berichten. Hoe kan dat? Te druk? Nog niet geland? Maar wat is het jammer! In dit prachtige vak kan zoveel moois worden gedeeld. Ik zelf volg tientallen bakkers vanuit alle windstreken, een bron van inspiratie. Daarom hierbij: kom op bakkers, deel al het moois wat je te delen hebt met ons! Maak een foto van deegstukjes op een bakplaat. Gooi er een leuke filter over en klik share of ga live op het moment dat je de oven leeg trekt… Wie weet verkoop je er nog meer brood door ook.

Dossiers
Lees ook
Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.

Met Beko naar Sigep 2020

Met Beko naar Sigep 2020

De beurs Sigep is een begrip in de ijswereld. Ieder jaar trekken ijsbereiders naar deze grootste ijsbeurs ter wereld in Rimini voor de laatste trends en ontwikkelingen. Ook kan er veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie worden opgedaan. Beko organiseert een reis naar deze beurs.

Inspiratie in Wenen

Inspiratie in Wenen

In aanloop naar de vakbeurs Südback, 21 tot en met 24 september in Stuttgart, organiseerde de beursorganisatie een korte inspiratietour voor de internationale pers in Wenen. We bezochten onder andere Konditorei Oberlaa en Boulangerie en patisserie Parémi.

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...